Κάτι "κινείται" για το στέγαστρο του Παγκρητίου Σταδίου

Αντώνης Παντινάκης
Αντώνης Παντινάκης

Στην Οικονομική Επιτροπή τα τεύχη δημοπράτησης

Του Αντώνη Παντινάκη

Από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηρακλείου περνάει, την επόμενη Τρίτη, το έργο της δημοπράτησης του στεγάστρου του Παγκρητίου Σταδίου.

Υπολογίζεται ότι από τη στιγμή που θα δημοπρατηθεί το έργο, χρειάζονται περίπου πέντε μήνες μέχρι την υλοποίησή του.

“Τη χρηματοδότηση, με 1,5 εκατ. ευρώ για το έργο αυτό την πέτυχε ο δήμαρχος Ηρακλείου, σε απευθείας συνεννόηση με τον προηγούμενο πρωθυπουργό (σ.σ. Αλέξη Τσίπρα)” θέλησε να υπενθυμίσει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Βαρδαβάς, προσθέτοντας ότι “η Ανάπτυξη Αθλητισμού, άμεσα, μελέτησε το έργο με πολύ γρήγορες διαδικασίες. Και το έργο πήρε τον δρόμο του, εν μέσω αλλαγών νόμων περί δημοσίων συμβάσεων, εν μέσω κορωνοϊού”.

Σήμερα, όπως ανέφερε ο ίδιος, “είμαστε στη φάση όπου την Τρίτη, στην επόμενη Οικονομική Επιτροπή, περνάνε τα τεύχη δημοπράτησης”.


Σχολιάζοντας ότι πρόκειται για “το πρώτο μεγάλο έργο που αφορά το Παγκρήτιο Στάδιο”, ο κ. Βαρδαβάς μίλησε και τις υπόλοιπες παρεμβάσεις, αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ, οι οποίες εκτελούνται παράλληλα: “όπως είναι οι πίνακες μεταγωγής, όπως είναι η ενίσχυση των δημοσιογραφικών και των δικτύων που αφορούν το στάδιο, όπως είναι η αναβάθμιση των αποδυτηρίων και άλλα πολλά μικρότερα έργα”.


Το επόμενο διάστημα μάλιστα θα έχουμε την τοποθέτηση του Led Matrix. 
Θα ακολουθήσει άλλο ένα έργο, 3 εκατομμυρίων ευρώ, “που είναι η πλήρης ενεργειακή αναβάθμιση”, η οποία “αφορά” στο σύνολό της, “την πόλη του Ηρακλείου”.


Το Conference Cup και οι μεγάλες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις

Όπως υποστήριξε ο κ. Βαρδαβάς, το Ηράκλειο μπαίνει δυναμικά στην κούρσα της διεκδίκησης μεγάλων ποδοσφαιρικών διοργανώσεων.

“Δεν έχουμε σταματήσει ποτέ να δουλεύουμε γι’ αυτό. Ο φάκελος για τη διεκδίκηση του Conference Cup ουσιαστικά γίνεται από στελέχη του Δήμου Ηρακλείου, σε συνεργασία με την ΕΠΟ και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Είναι ένα πολύ μεγάλο βάρος το οποίο έχουμε επωμιστεί. Χρειάζεται τεχνογνωσία, πάρα πολλές εργατοώρες, κι ευτυχώς τα στελέχη μας, τα στελέχη του Αθλητισμού, μπορούν να σηκώσουν αυτό το βάρος. Όπως έχουμε πετύχει λοιπόν σε άλλες μεγάλες διοργανώσεις, άλλων αθλημάτων, πιστεύουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε από εδώ και στο εξής και στο ποδόσφαιρο”.

"Η Πολιτεία να ενισχύσει την προσπάθειά μας"

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ζήτησε την συνδρομή του κράτους για τον καλλωπισμό και την αναβάθμιση του Παγκρητίου Σταδίου · διότι ακόμα κι αν το στάδιο ήταν στην κατάσταση που βρισκόταν το 2004, όταν κι εγκαινιάστηκε, “με τα σημερινά δεδομένα” δεν πληροί πολλές από τις νέες απαιτούμενες προδιαγραφές, εξήγησε ο κ. Βαρδαβάς.


“Άρα”, συνέχισε ο ίδιος, “θα πρέπει και η Πολιτεία – η βοήθεια της Περιφέρειας είναι δεδομένη και έμπρακτη– να σκύψει επάνω σε αυτό το θέμα και να ενισχύσει την προσπάθειά μας, ούτως ώστε η χώρα -γιατί ουσιαστικά μιλάμε για ένα εθνικό στάδιο που διαχειρίζεται ο Δήμος – να διαθέτει άλλο ένα αξιόπιστο στάδιο, από τα λίγα που διαθέτει, κι αυτό να είναι στην Κρήτη.

Το στάδιο της Ελευθερίας αυτή τη στιγμή είναι κλειστό. Όλοι οι αθλητές γυμνάζονται στο Παγκρήτιο, με την τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων.


Όλοι οι υποψήφιοι για τα ΤΕΦΑΑ γυμνάζονται στο Παγκρήτιο Στάδιο.Προσπαθούμε μέσα από μία κρίση, την οποία περνάμε κι ως Ανάπτυξη Αθλητισμού, να ανταπεξέλθουμε όσο μπορούμε στις ανάγκες εν μέσω κορωνοϊού”.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ