Κάτω από δρακόντεια μέτρα και 3 χρόνια μετά, η αναπαράσταση του δυστυχήματος

Κάτω από δρακόντεια μέτρα και 3 χρόνια μετά, η αναπαράσταση του δυστυχήματος

Η πρόσβαση στο σημείο επιτράπηκε μόνο στους εμπλεκόμενους στην υπόθεση - Απαγόρευση ακόμα και της φωτογράφισης

Κάτω από ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα ασφάλειας πραγματοποιήθηκε, όπως είχε προαναγγείλει το Cretalive, νωρίς το πρωί της Κυριακής στην λεωφόρο Σενετάκη του Ηρακλείου, η αναπαράσταση του τροχαίου, στο οποίο τον Δεκαπενταύγουστο του 2018,  έχασε την ζωή του ο 37χρονος δάσκαλος οδήγησης, Γιώργος Ξυδάκης.

Η όλη επιχείρηση, που ξεκίνησε με κάποια καθυστέρηση από το προγραμματισμένο, διήρκησε περίπου δύο ώρες και είναι χαρακτηριστικό ότι η περιοχή είχε αποκλειστεί σχεδόν για όλους. Η πρόσβαση επιτρεπόταν μόνο στους τρεις πραγματογνώμονες και τους δικηγόρους των εμπλεκόμενων πλευρών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν επιτρεπόταν ούτε η φωτογράφιση, καθώς πρόκειται για προανακριτικό υλικό!
Η αναπαράσταση - αυτοψία έγινε με βάση τα όσα ισχυρίζεται η Πολιτική Αγωγή για την διάταξη και κίνηση των εμπλεκόμενων οχημάτων (δύο αυτοκίνητα και μια μηχανή)! 

Το σκηνικό της αναπαράστασης χρειάστηκε να …μεταφερθεί και στην περιοχή του Τομπρούκ καθώς αυτό ζήτησε ο πραγματογνώμονας της οικογένειας Ξυδάκη με αφορμή τον ισχυρισμό ελεγχόμενου προσώπου. Το αυτοκίνητο του στην πίσω πλευρά της καρότσας φέρει ένα χτύπημα από πρόσκρουση. Ερωτηθείς από πού προέκυψε το συγκεκριμένο χτύπημα φέρεται να ισχυρίστηκε ότι το χτύπησε σε μία πινακίδα, στην περιοχή του Τομπρούκ, και σε καμία περίπτωση δεν προέρχεται από πρόσκρουση της μηχανής του αδικοχαμένου παλικαριού.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως αποκάλυψε το Cretalive, ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός έκανε δεκτό το αίτημα της οικογένειας του αδικοχαμένου άνδρα για αναπαράσταση στο σημείο της τραγωδίας.
Είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που συμβαίνει κάτι τέτοιο και δίνεται το πράσινο φως για μία αναπαράσταση σε τροχαίο, τόσο καιρό μετά. Η εξέλιξη αυτή καταδεικνύει ότι ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός είναι αποφασισμένος να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια προκειμένου να αποσαφηνιστούν «θολά» σημεία και να βοηθηθεί ουσιαστικά το προανακριτικό έργο.
Δείτε επίσης

Αναπαράσταση του τροχαίου με θύμα τον 37χρονο Γ. Ξυδάκη

Δεν τα κατάφερε ο 36χρονος Γιώργος

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ