"Κι όμως ποτέ δεν κλαίμε από χαρά"!

Newsroom
Newsroom

Ο ερευνητής Στέλιος Κερασίδης μίλησε στα livetalks για το νέο του βιβλίο "Το παράδοξο κλάμα"

Ο Στέλιος Κερασίδης που για χρόνια δούλεψε ως ερευνητής στην Κρήτη και είχε ασχοληθεί με πρωτότυπα θέματα και έρευνες (όπως το "γιατί ιδρώνουν τα χέρια μας") πρόσφατε εξέδωσε ένα νέο βιβλίο για το "παράδοξο κλάμα". Τι είναι δηλαδή αυτό που μας κάνει να κλαίμε ακόμη κι όταν έχουμε θετικά αισθήματα, όταν έχουμε ένα χαρούμενο γεγονός, μια στιγμή ευτυχίας; Τώρα γιατί κλαίω αναρωτιόμαστε και το ίδιο αναρωτήθηκε και ο Στέλιος Κερασίδης που μίλησε στα livetalks και το Θέμα Κρήτης 103,1.

"Και όμως ποτέ δεν κλαίμε από χαρά. Αυτό είναι σίγουρο. Ακόμη και σε ένα ευχάριστο γεγονός υπάρχει , υποβόσκει ένα αίσθημα λύπης. Κλαίμε όπως κλαίγαμε όταν ήμασταν μωρά..." ανέφερε ο κ.Κερασίδης.

Ο κ.Κερασίδης εξήγησε τους μηχανισμούς που αναπτύσσουμε και πως αυτοί συνδέονται με αισθήματα που υπάρχουν, αλλά πάντα συνδέονται με λύπη, με στενοχώρια, με καταστάσεις δυσάρεστες τις οποίες το μυαλό επαναφέρει εκείνη την στιγμή. "Υπάρχουν πάνω από 90 λόγοι για τους οποίους κλαίμε ακόμη και σε ευχάριστα γεγονότα" είπε χαρακτηριστικά

Ακούστε όσα είπε ο κ Κερασίδης στα livetalks:

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ