Κι όμως υπάρχουν καλά νέα για τα τροχαία δυστυχήματα!

Newsroom
Newsroom

Ο Στέλιος Καρακούδης αποκάλυψε σε ποια περιοχή της Κρήτης έχουμε... μείωση

Μπορεί η Κρήτη σταθερά να είναι στις πρώτες θέσεις στα δυστυχήματα και στα τροχαία συμβάντα σε επίπεδο πανευρωπαϊκό, αλλά υπάρχουν και στοιχεία που μπορούν να μας κάνουν και αισιοδοξούμε!

Όπως αποκάλυψε στα Livetalks και το Θέμα Κρήτης 103,1 ο Στέλιος Καρακούδης Διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου,  στον αστικό ιστό που είναι ευθύνη τη υπηρεσίας του οι θάνατοι από τροχαία έχουν μειωθεί εντυπωσιακά και μάλιστα κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο για την Ελλάδα.

Μια πόλη με 200000 κατοίκους θα "έπρεπε" να είχε 4 νεκρούς με μοτοσικλέτες, αλλά στο Ηράκλειο έχουμε τις τελευταίες χρονιές από ένα έως κανένα!

"Αυτό είναι αποτέλεσμα της αστυνόμευσης που γίνεται και είναι συστηματική αλλά και της προσπάθειας ενημέρωσης που γίνεται στον κόσμο" ανέφερε ο Στ. Καρακούδης.

Στέλιος Καρακούδης, livetalks
Ο Διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου, Στέλιος Καρακούδης

 

Εξήγησε γιατί έχουμε ακόμη φαινόμενα παραβατικότητας στην ζώνη ασφαλείας, το κράνος, μίλησε για τις μεγάλες ηλικίες που δεν έχουν ακόμη...μάθει το αυτονόητο και τόνισε πόσο σημαντικό είναι τα παιδιά να μαθαίνουν από νωρίς την οδηγική ασφάλεια. "Πάνω από όλα θα έβαζα την σχολική αγωγή" ανέφερε.

 

Ακούστε όσα είπε ο κ. Καρακούδης στο Livetalks

Φωτογραφία από gdbaker από το Pixabay

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ