Κινητοποιεί τους δήμους η έλευση της "Μήδειας" στην Κρήτη

Σε ετοιμότητα οι αρμόδιες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων από την κακοκαιρία.

Σε πλήρη επιφυλακή έχουν τεθεί η Περιφέρεια Κρήτης αλλά και οι δήμοι του νησιού ενόψει της "Μήδειας" του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων θα επηρεάσει τις καιρικές συνθήκες της Κρήτης την ερχόμενη Κυριακή.

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του νέου κύματος κακοκαιρίας, το οποίο μάλιστα θα έχει διάρκεια, είναι οι πολύ ισχυρές καταιγίδες, οι χιονοπτώσεις και η ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας.

Οδηγίες και συμβουλές προς τους πολίτες έχουν ήδη απευθύνει η Δημοτική Αρχή Χανίων και η Πολιτική Προστασία της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, ενώ σε ανακοίνωση του Δήμου Ηρακλείου επισημαίνονται τα εξής:

"Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει ότι, σύμφωνα και με το Έκτακτο Δελτίο της Ε.Μ.Υ. αναφορικά με ισχυρές βροχοπτώσεις, καταιγίδες και χιονοπτώσεις και έντονο ψύχος έχουν τεθεί σε κατάσταση ετοιμότητας τόσο το προσωπικό όσο και ο μηχανολογικός εξοπλισμός των αρμοδίων υπηρεσιών από την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021, για συνδρομή και βοήθεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
Οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων καλούνται να ενημερώσουν του κατοίκους, και να θέσουν σε ετοιμότητα το δίκτυο εθελοντών της περιοχής τους
".

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά δεδομένα ο καιρός στη χώρα θα αρχίσει να αλλάζει από τα ξημερώματα του Σαββάτου, επηρεάζοντας τις βορειοδυτικές περιοχές, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα φτάσουν στην Αττική. Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι ο καιρός στην Κρήτη θα επηρεαστεί από την ερχόμενη Κυριακή.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ