Η Λαϊκή Συσπείρωση για την αύξηση των κρουσμάτων στον Δήμο Αρχανών Αστερουσίων

Η Λαϊκή Συσπείρωση για την αύξηση των κρουσμάτων στον Δήμο Αρχανών Αστερουσίων

Η δημοτική παράταξη ζητά την άμεση διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων

Την ανησυχία τους με αφορμή την αύξηση που παρατηρείται στα κρούσματα κορωνοϊού στην περιοχή του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων εκφράζουν οι σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση" ζητώντας την άμεση διενέργεια διαγωνιστικών τεστ.

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

"Τις τελευταίες μέρες, παρόλο που ο προϊστάμενος δημόσιας υγείας της Περιφέρειας Κρήτης και η δημοτική αρχή προσπαθούν να καθησυχάσουν τους συμπολίτες μας, όσον αφορά τα αλλεπάλληλα κρούσματα που καταγράφονται στα χωριά του δήμου μας, σε Αστρίτσι, Αγιές Παρασκιές, Αρχάνες, θεωρούμε ότι πρέπει άμεσα να παρθούν μέτρα για την προστασία και την θωράκιση της υγείας του λαού μας.

Μετά από ένα χρόνο πανδημίας, μετρώντας χιλιάδες νεκρούς, κυβέρνηση και δημοτική αρχή δεν έχουν πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγείας του λαού, μέτρα για τα σχολεία, τους χώρους δουλειάς, την έγκαιρη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, τη θωράκιση των Κέντρων Υγείας, των Περιφερειακών Ιατρείων και των Νοσοκομείων του Νομού. 

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» τοποθετείται για ακόμη μια φορά για τα ζητήματα προστασίας της υγείας του λαού του δήμου Αρχανών-Αστερουσίων και απαιτούμε εδώ και τώρα: 

 
  • Άμεσα, τακτικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλα τα χωριά από κινητές μονάδες, απολύτως δωρεάν, σύμφωνα με τα επιστημονικά κριτήρια.
  • Να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, γιατρών και νοσηλευτών, στο Κέντρο Υγείας Χάρακα, αναβάθμιση των Περιφερειακών Ιατρείων της περιοχής μας, με σκοπό τον έγκαιρο εμβολιασμό.
  • Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Με κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση να γίνει πραγματική αναβάθμιση των νοσοκομείων του νομού, που η μετατροπή τους σε μονάδες υγείας «μιας νόσου» έχει αρνητικά αποτελέσματα σε ασθενείς με άλλες χρόνιες ασθένειες, εξίσου θανατηφόρες.
  •  Άμεση επίταξη ιδιωτικών δομών υγείας, των ιδιωτών γιατρών της περιοχής, ένταξή τους σε κεντρικό κρατικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ