Κινητοποιήσεις και στην Κρήτη κατά του νομοσχεδίου Χατζηδάκη

Κινητοποιήσεις και στην Κρήτη κατά του νομοσχεδίου Χατζηδάκη

ΕΚΗ: "Η ζούγκλα των εργασιακών αυθαιρεσιών έρχεται συντονισμένα για να διευρυνθεί νομίμως".

Σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου αναφέρει:

"Στο μαύρο καζάνι της εργασιακής ζωής στην Ελλάδα έρχεται το «πικρό νομοσχέδιο» να ολοκληρώσει το «μίγμα της εξαθλίωσης». Η οικονομική κρίση των προηγουμένων ετών ,λύγισε, τους εργαζόμενους με υποχρεώσεις και μειωμένα έσοδα, ακολούθησε η πολύμηνη υγειονομική κρίση που δημιούργησε ζητιάνους και υπερχρεωμένους ανέργους, για να περάσουμε στην ανθρωπιστική κρίση  της Πανδημίας της οποίας τα επακόλουθα μόλις και αρχίζουν να διαφαίνονται….

Με την ψυχρή και κοφτερή, ανακοίνωση της Κυβέρνησης, ήρθε σε δημόσια διαβούλευση  το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο μηνών για να επιβεβαιώσει τις διαρροές των προηγούμενων μηνών. Είναι εγκληματικό το μοτίβο της Κυβέρνησης ,που συγκαλυμμένο, πίσω από εξορθολογιστικές πρακτικές ,το καταρρίπτει  Παγκόσμιες αξιώσεις εκατό χρόνων!
Η ζούγκλα των εργασιακών αυθαιρεσιών έρχεται συντονισμένα για να διευρυνθεί νομίμως.
Στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΗ, αποφασίστηκε ομόφωνα απ’ όλες τις παρατάξεις ότι εν όψει του νέου αντεργατικού  νομοσχεδίου που παρουσιάστηκε από τον Υπουργό Εργασίας θα προχωρήσουμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις. 

Σε συντονισμό με την ΓΣΕΕ τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης, τα Σωματεία του νησιού και τους εργαζομένους θα αγωνιστούν αποφασιστικά κατά του υπό ψήφιση νομοσχεδίου ενάντια στο ξήλωμα κάθε εργασιακού δικαιώματος και στην ισοπέδωση των εργαζομένων. 

Το ΕΚΗ καταγγέλλει το νομοσχέδιο για τα εργασιακά που κατατίθεται στη Βουλή για:
Κατάργηση του οκταώρου και του πενθημέρου με παράλληλη θεσμοθέτηση της δεκάωρης εργασίας.
Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.
Έλεγχο του Μητρώου μελών και των διαδικασιών τους από το κράτος και τους εργοδότες.
Παρακώλυση του δικαιώματος της απεργίας.
Μετατροπή της συνδικαλιστικής δράσης σε ιδιώνυμο αδίκημα".
 

"Να αποσυρθεί τώρα το αντεργατικό έκτρωμα" ζητά το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου!

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

"Το συνδικάτο οικοδομών Ν. Ηρακλείου   καλεί όλους τους Οικοδόμους και εργαζόμενους στις κατασκευές να πάρουν μέρος μαζικά στο συλλαλητήριο που θα γίνει  την Πέμπτη 20 Μάη στις 7μ.μ., στην πλατεία Ελευθερία    ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ που καταργεί το 8ωρο, νομιμοποιεί την απλήρωτη δουλειά και ενισχύει το κατασταλτικό οπλοστάσιο απέναντι στη λειτουργία και την δράση των σωματείων, των αγώνων και του δικαιώματος της Απεργίας.
Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας την αντεργατική πολιτική που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια απ’ όλες τις κυβερνήσεις απαιτεί από τους εργαζόμενους να δουλεύουν περισσότερες ώρες και χωρίς αμοιβή γιατί αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου. 
Οι χορτασμένοι απαιτούν από τους κακοπληρωμένους την δωρεάν εργασία τους.
Αυτοί που δεν έχουν μείνει ποτέ στην ζωή τους απλήρωτοι, ζητάνε για λογαριασμό των Βιομήχανων, των Μεγαλοεργολάβων, των τραπεζιτών από τους εργάτες των 500 ευρώ και τα παιδιά μας που παίρνουν, αντί για μεροκάματο, χαρτζιλίκι (και αν το πάρουν..) να προσφέρουν δωρεάν εργασία στα αφεντικά.
Αυτοί που έχουν κλειστές τις πόρτες των υπουργείων στα συνδικάτα και τις διεκδικήσεις των εργαζόμενων, που συνδιαλέγονται μόνο με τα φιλαράκια τους, τους βιομήχανους και τους κάνουν όλα τα χατίρια, κοροϊδεύουν τους εργάτες μες στα μούτρα τους λέγοντας ότι εργάτες και αφεντικά είναι «ισότιμοι συνομιλητές». 
Οι «ξεκούραστοι» και οι άνθρωποι του κεφαλαίου απαιτούν από τους ταλαιπωρημένους εργάτες, που ιδροκοπάνε για να τα φέρουν βόλτα, που τσακίζονται στους χώρους δουλειάς από την εντατικοποίηση και την εκμετάλλευση των αφεντικών, να δουλεύουν περισσότερες ώρες και φθείροντας την υγεία τους.
Αυτοί που άφησαν τα νοσοκομεία αθωράκιστα και τους εργαζόμενους απροστάτευτους στον κίνδυνο της πανδημίας ζητάνε από τους εργάτες να θυσιάσουν την υγεία τους για να αυξήσουν αυτοί τα κέρδη τους. 

Αποκορύφωμα στην ξεδιαντροπιά τους είναι ότι επιδιώκουν να μας επιβάλλουν μέτρα και νόμους που τσακίζουν τη ζωή μας, το μεροκάματο, την υγεία μας και τους όρους δουλειάς και να μας υποδεικνύουν και «από πάνω», πως θα αγωνιστούμε, πως θα αντιδράσουμε στη βαρβαρότητα που μας επιβάλλουν.
Κυβέρνηση, μεγαλοεργοδοσία και τα τσιράκια τους απαιτούν να γίνουμε «πρόβατα για σφαγή». 
Δεν θα τους περάσει.
Απαιτούμε εδώ και τώρα η κυβέρνηση να πάρει πίσω το αντεργατικό έκτρωμα.
Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσάκισαν μισθούς, δικαιώματα, ασφάλιση, συντάξεις. 
Να καταργηθούν οι νόμοι της διευθέτησης του χρόνου εργασίας. Παλεύουμε και διεκδικούμε σταθερή και μόνιμη δουλειά, 7ωρο- 35ωρο- 5νθήμερο.
Απαιτούμε να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι που πέρασαν εν’ μέσω πανδημίας, το λεγόμενο «μίνι εργασιακό» του κου Χατζηδάκη.
Κανένας περιορισμός και εμπόδιο στη δράση των συνδικάτων, το δικαίωμα της απεργίας και των διαδηλώσεων.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους  στο χώρο των κατασκευών να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση του αγώνα ενάντια στα νέα αντεργατικά σχέδια.
Με αποφασιστικότητα και οργανωμένη παρέμβαση να προετοιμάσουν την άμεση Πανελλαδική Απεργιακή Απάντηση, απαιτώντας: «να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα»"Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ