Κινητοποίηση για τα κτίρια στο λόφο Καστέλι

Από το Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων

Σε κινητοποίηση για τα κτίρια στο λόφο Καστέλι προχωρά ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων την Τρίτη 13 Οκτωβρίου στις 18.30 το απόγευμα στη πλατεία Δημοτικής Αγοράς, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του,

Όλη η ανακοίνωση

"Συνάδελφοι συναδέλφισσες,

Σε μια περίοδο που είναι ανάγκη να οργανώσουμε την απάντηση μας στην επίθεση που δέχεται το δημόσιο σύστημα  υγείας  και τα εργασιακά μας δικαιώματα… να οργανώσουμε την απάντηση στις απλήρωτες υπερωρίες που νομιμοποιεί η κυβέρνηση, στο πετσόκομμα του Δώρου Χριστουγέννων  και στην εμπορευματοποίηση της Υγείας… να οργανώσουμε την απάντηση για τις αλλαγές  των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων με στόχο  να αποδυναμωθεί και να απομαζικοποιηθεί το ταξικό εργατικό κίνημα, .

Ακριβώς την ίδια περίοδο παρακολουθούμε την προσπάθεια εμπορευματοποίησης  των κτηρίων της 5ης μεραρχίας στο λόφο Καστέλι. Μια προσπάθεια που εντάσσεται στην πολιτική και στρατηγική  επιλογή της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ που ως επιχειρηματικός μάνατζερ προωθεί την εκποίηση  του συγκεκριμένου χώρου. Η ΝΔ πήρε την σκυτάλη από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ,  αφού έστρωσε των δρόμο παραχωρώντας την οικονομική  αυτοτέλεια στα πανεπιστήμια, σήμερα έρχεται σαν ώριμο φρούτο η εκποίηση του χώρου . 

  Είναι ανάγκη και ευθύνη σήμερα για εμάς  τους εργαζόμενους, να παλέψουμε  οργανωμένα, μέσα από τα σωματεία μας, ενάντια στην επιχειρηματική δράση και ιδιωτικοποίηση της Παιδείας. Η μάχη αυτή αφορά την ουσία της μόρφωσης των παιδιών μας.

Είναι ανάγκη και ευθύνη σήμερα για εμάς τους εργαζόμενους να διεκδικήσουμε  την  κάλυψη  όλων των αναγκών των φοιτητών και εργαζόμενων στην Ανώτατη Εκπαίδευση. 

- Με δωρεάν μέριμνα αλλά και κτιριακές και τεχνικές υποδομές. 

- Τα κτίρια του Πολυτεχνείου, όπως αυτό στο λόφο Καστέλι, να αξιοποιηθούν για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών σε υποδομές προς το συμφέρον της νεολαίας και του λαού .

- Καμία επιχειρηματική εκμετάλλευση των δημόσιων χώρων .

Συνάδελφοι συναδέλφισσες     

Εμείς οι  εργαζόμενοι και συνολικά ο λαός μας να δώσει αποφασιστική απάντηση στην προσπάθεια της Ν.Δ να εφαρμόσει την «κανονικότητα» των επιχειρηματικών ομίλων και στην επιδίωξή τους να χτυπήσουν το οργανωμένο εργατικό και λαϊκό κίνημα.

Το συλλαλητήριο την Τρίτη 13 Οκτωβρίου  θα δώσει  μαζική   και δυναμική απάντηση στους αντεργατικούς νόμους και στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 13ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ 18:30 ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ. ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!"

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ