Κινητοποίηση για τα κτίρια του Πολυτεχείου

Κινητοποίηση για τα κτίρια του Πολυτεχείου

Από τον  Σύλλογο Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης

Σε κινητοποίηση για τα κτίρια του Πολυτεχείου προχωρά ο Σύλλογος Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης την Πέμπτη 22/10 στις 18:30 στην πλατεία της Αγοράς.

"Να σταματήσει τώρα το ξεπούλημα, να δοθούν τα κτήρια για τις ανάγκες των φοιτητών, της νεολαίας και του λαού!" αναφέρει σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Φοιτητικός Σύλλογος.

Όλη η ανακοίνωση

 

 

"Το τελευταίο διάστημα ο φοιτητικός σύλλογος έχει προχωρήσει σε μια σειρά παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις για το ζήτημα με τα κτίρια στον λόφο Καστέλι, αλλά και τα υπόλοιπα κτίρια που οι φοιτητές όλα αυτά τα χρόνια διεκδικούσαν και αγωνίζονταν ώστε να προβληθούν τα αιτήματα που έχουν οι ίδιοι για την αξιοποίηση τους με βάση τις ανάγκες τους.

Υπάρχει ξεκάθαρη λύση και είναι οι προτάσεις των φοιτητών για τα κτήρια. Ιδιαίτερα όταν υπάρχουν μια σειρά προβλήματα και ενδεικτικά αναφέρουμε: Μόνο το 2% των φοιτητών διαμένουν στις λιγοστές εστίες, η Αρχιτεκτονική δεν έχει ουσιαστικά δικό της χώρο, δεν υπάρχει λέσχη σίτισης στο κέντρο της πόλης, ενώ η λέσχη στο πολυτεχνείο δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τον όγκο των φοιτητών, δεν υπάρχει βιβλιοθήκη στο κέντρο της πόλης, ενώ υπάρχει ανάγκη χώρων μελέτης, δεν υπάρχουν υποδομές και χώροι για να στεγαστούν οι καλλιτεχνικές ομάδες.

Σε μία πόλη όπως τα Χανιά, που έχει στο επίκεντρο της την ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας, όλοι οι δημόσιοι χώροι βγαίνουν στο σφυρί, με σκοπό την ενίσχυση του τουριστικού κεφαλαίου. Αποτέλεσμα αυτού, είναι οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας να παραγκονίζονται πλήρως. Αναπληρωτές καθηγητές και φοιτητές δεν έχουν που να μείνουν, ενώ παράλληλα τόποι συνάντησης, πολιτισμού και πολιτικοποίσης της τοπικής κοινωνίας είναι μηδαμινοί. Όλοι αυτοί οι χώροι όπως τα κτήρια στο λόφο Καστέλι, η Γαλλική, το Παπαδοπέτρου, το παλιό Ψυχιατρείο, το κολυμβητήριο και δεκάδες ακόμα κτήρια ιδιοκτησίας του Πολυτεχνείου, του ΕΛΜΕΠΑ, του δήμου ή του κράτους πρέπει να αξιοποιηθούν τώρα για να καλύψουν τις ανάγκες των φοιτητών.

·Να καλυφθούν τώρα οι ανάγκες των φοιτητών, του λαού και της νεολαίας της πόλης, να σταματήσει το ξεπούλημα!

·Να καλυφθούν οι ανάγκες αξιοπρεπούς διαβίωσης των ανθρώπων που έβρισκαν καταφύγιο σε χώρους όπως αυτός στο κτίριο της παλιάς πρυτανείας. Είναι ευθύνη Κυβέρνησης και δημοτικής αρχής η ύπαρξη οργανωμένων δομών φιλοξενίας αυτών των ανθρώπων.

Καλούμε κάθε φοιτητή που αγωνιά για το δικαίωμα του στην ανώτατη εκπαίδευση ,τη μέριμνα και στην ύπαρξη των αναγκαίων κτιριακών υποδομών, να δυναμώσει τώρα τον αγώνα με προσανατολισμό απέναντι στους σχεδιασμούς κυβερνήσεων και επιχειρηματιών. Παίρνουμε δύναμη από τους αγώνες των μαθητών, που βγήκαν νικητές απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο. Αυτή την οργανωμένη και μαζική πάλη φοβούνται και γι’ αυτό χρησιμοποιούν την βία και την καταστολή για να επιβάλλουν του σχεδιασμούς τους χωρίς αντίσταση. Γι αυτό προσπαθούν να τρομοκρατήσουν με συλλήψεις μαθητών, ενώ έφτασαν στο σημείο να κρατούν 14χρονο για 4 ημέρες στην ΓΑΔΑ. Η όξυνση της καταστολής είναι μέρος της προσπάθειας να χτυπηθεί το οργανωμένο εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα, γι΄αυτό ψηφίζονται μέτρα για το χτύπημα της απεργίας, της λειτουργίας των σωματείων, του πανεπιστημιακού ασύλου. Η περιφρούρηση του πανεπιστημιακού ασύλου είναι ευθύνη των φοιτητών και των Συλλόγων τους.

Οργανώνουμε συλλαλητήριο την Πέμπτη 22 Οκτώβρη στις 18:30 στην πλ. Δημοτικής Αγοράς."

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ