Κινητοποίηση στα Λιοντάρια από τους εργαζομένους στο ΠΑΓΝΗ

Κινητοποίηση στα Λιοντάρια από τους εργαζομένους στο ΠΑΓΝΗ

Στο πλαίσιο της 24ωρης πανυγειονομικής απεργίας

Στην 24ωρη σημερινή πανυγειονομική απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ και στο πλαίσιο της κινητοποίησης διοργανώθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Λιοντάρια, στο Ηράκλειο.

Την κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση έκανε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δημήτρης Βρύσαλης ενώ ακολούθησε πορεία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης όπου παραδόθηκε ψήφισμα. 

ηι

γ

ηκ

Σε σχετική ανακοίνωσή του το Σωματείο εργαζομένων ΠΑΓΝΗ αναφέρει:

"Οι υγειονομικοί απεργούμε όλοι για να δώσουμε ηχηρή, δυναμική  απάντηση στην κοροϊδία της κυβέρνησης που αρνείται να κάνει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων με ελαστικές σχέσεις εργασίας που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες επικαλούμενοι νομικά κωλύματα και «συνταγματικές δυσκολίες». 

Απεργούμε γιατί δεν αντέχουμε άλλο την εντατικοποίηση της δουλειάς, την σωματική και ψυχική εξουθένωση, τα αλλότρια καθήκοντα, τις συνεχείς μετακινήσεις από τμήμα σε τμήμα, τα κομμένα ρεπό και άδειες. 

Απεργούμε για τον συνεχιζόμενο εμπαιγμό της κυβέρνησης απέναντι μας που συνεχίζει  να απορρίπτει πεισματικά την ένταξή μας στα ΒΑΕ  και την μη αναγνώριση της νόσησης από κορονοϊό ως επαγγελματική ασθένεια, παρά τους θανάτους συνάδελφων μας. 

Απεργούμε για τους καθηλωμένους και πετσοκομμένους μισθούς μας από το 2012. 

Αγανακτούμε και απεργούμε γιατί η κυβέρνηση αξιοποίησε την πανδημία για να περάσει μια σειρά από αντεργατικούς νόμους, γιατί χρησιμοποίησε τον απαραίτητο εμβολιασμό ως μέσω διαίρεσης και διχασμού των εργαζομένων, ενίσχυσης των ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων και των  αναστολών εργασίας και απολύσεων των συναδέλφων μας, για την προετοιμασία και  την επιτάχυνση των αντιδραστικών σχεδίων της για το «νέο ΕΣΥ». 

Στην κινητοποίηση ο Νίκος Ηγουμενίδης 

Στην πανυγειονομική απεργία στην πλατεία Λιονταριών στο Ηράκλειο έδωσε το παρών σήμερα το πρωί ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης. Με την αφορμή της απεργίας των υγειονομικών και με κύρια αιτήματα τις μόνιμες προσλήψεις, την ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων και ένα ισχυρό μέτωπο ενάντια στην εισαγωγή των ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων στο δημόσιο σύστημα υγείας,ο βουλευτής δήλωσε:

«Ο αγώνας των υγειονομικών είναι ένας αγώνας στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας. Η Νέα Δημοκρατία αντιμετωπίζει την πανδημία ως ευκαιρία προώθησης των σχεδίων της για Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα στην υγεία και ως ευκαιρία εισαγωγής ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων στη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων. Το Υπουργείο Υγείας έχει ρίξει λευκή πετσέτα στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ρίχνοντας όλες τις ευθύνες στους πολίτες αποποιούμενο τις δικές του ευθύνες και τον ρόλο του με επιδίωξη να αυξηθεί ο ζωτικός χώρος του ιδιωτικού τομέα. Στο πίσω μέρος του μυαλού του ο κ. Μητσοτάκης έχει την σταδιακή απεμπλοκή του κράτους από τις δομές υγείας. Είναι επιτακτικό να αντιταχθούμε με όλες μας τις δυνάμεις απέναντι σε αυτό το σχεδιασμό. Χρειαζόμαστε σήμερα ένα Δημόσιο Σύστημα Υγείας, με μόνιμες προσλήψεις και κάλυψη όλων των κενών σε όλο το φάσμα της δημόσιας υγείας,  διευκολύνοντας και εξυπηρετώντας τους πολίτες σε μια δωρεάν και υψηλής ποιότητας υγεία για όλες και όλους»  

δφγ

 

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ