Το ΚΚΕ Χανίων για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου

Newsroom
Newsroom

"Ιδιαίτερη σημασία αποκτά το γεγονός, ότι μετά από δεκαετίες το ΚΚΕ, εξέλεξε κομμουνιστή βουλευτή στα Χανιά στις 21 Μαΐου" αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση

Ενόψει των δεύτερων εκλογών της 25ης Ιουνίου η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

"Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ καλεί τα μέλη , τους φίλους, τους οπαδούς του Κόμματος να δώσουν με αποφασιστικότητα την μάχη τις μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ώστε να βγει ακόμα πιο ενισχυμένο το ΚΚΕ. 

Με το αποτέλεσμα των Βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου έγινε ένα βήμα, αφού το ΚΚΕ σημείωσε άνοδο στον Νομό Χανίων κατά 2% και 2171 ψήφους, κόντρα στο συνολικότερο συσχετισμό δυνάμεων που παραμένει. Ιδιαίτερη σημασία αποκτά το γεγονός, ότι μετά από δεκαετίες το ΚΚΕ, εξέλεξε κομμουνιστή βουλευτή στα Χανιά, τον Αλέκο Μαρινάκη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και Περιφερειακό Σύμβουλο με την Λαϊκή Συσπείρωση. 

Αυτό το θετικό βήμα που έγινε και στον Νομό Χανίων, μπορούν να το ακολουθήσουν πολλά περισσότερα. Η άνοδος του ΚΚΕ στα Χανιά έρχεται να προστεθεί στην πανελλαδική άνοδο, στο γεγονός ότι το ΚΚΕ είναι 3ο Κόμμα στην Αττική σε περιοχές που συγκεντρώνεται η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Ειδικά για τα Χανιά ιδιαίτερη σημασία έχει η άνοδος στον Δήμο Πλατανιά που συγκεντρώνονται οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό που όλα αυτά τα χρόνια έχουν δει το ΚΚΕ να στέκεται δίπλα τους στον αγώνα που δίνουν, για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς, ανθρώπινα ωράρια, μέτρα προστασίας της ζωής και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. . Σημαντική είναι η άνοδος του ΚΚΕ και σε γειτονιές των Χανίων που κατοικούν εργατικά-λαϊκά στρώματα, που όλη την προηγούμενη περίοδο συμπορεύτηκαν με τους κομμουνιστές στον αγώνα για μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των μαθητών, για νέα σχολικά κτήρια, για την στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και την αύξηση της χρηματοδότησης στην Παιδεία και στην Υγεία. Αντίστοιχα το ΚΚΕ κατέγραψε σημαντική άνοδο σε περιοχές της Υπαίθρου των Χανίων σε Καστέλι, Αποκόρωνα, Βουκολιές που οι αγρότες της περιοχής αγωνίστηκαν για να μπορούν να μείνουν στα χωριά τους και να καλλιεργήσουν την Γη τους , κόντρα στην Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ που υπηρέτησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις και οδηγεί στο ξεκλήρισμα των βιοπαλαιστών αγροτών. 

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων καλεί κάθε Χανιώτη και Χανιώτισσα, κάθε εργαζόμενο, βιοπαλαιστή αγρότη  και αυτοαπασχολούμενο, την νεολαία των εργατικών λαϊκών στρωμάτων να φτάσει στην κάλπη της 25ης Ιουνίου δυναμώνοντας ακόμα περισσότερο το ΚΚΕ. Γιατί μόνο το ΚΚΕ μπορεί να ασκήσει αντιπολίτευση στην επόμενη κυβέρνηση της Ν.Δ και στην αντιλαϊκή της πολιτική , από την σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων με συνέπεια ,σταθερότητα και μαχητικότητα. Γιατί μόνο το ΚΚΕ άσκησε τέτοια αντιπολίτευση , μέσα και έξω από τη Βουλή, στην προηγούμενη κυβερνητική θητεία της Ν.Δ, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζε το 50% των νομοσχεδίων της Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ ψήφιζε αντίστοιχα το 70%.

Καλούμε κάθε προοδευτικό άνθρωπο, που δεν συμφωνεί απαραίτητα σε όλα με το ΚΚΕ και πήρε μια ανάσα από την εκλογή κομμουνιστή βουλευτή στα Χανιά. Κάθε έναν που είχε το ΚΚΕ στις επιλογές του στις προηγούμενες εκλογές και δεν έκανε το βήμα, να το τολμήσει αυτήν την φορά. Να μην χαραμίσει την ψήφο του στα λεγόμενα «μικρά κόμματα» που λειτουργούν κάθε φορά σαν «μεγάλα» στηρίγματα του συστήματος. Με οργανωμένο λαό και ισχυρό ΚΚΕ , καμία κυβέρνηση δεν είναι παντοδύναμη. 

Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα!

Ο Χανιώτικος λαός μπορεί να χαλάσει τα σχέδια τόσο του κ. Μητσοτάκη που με έπαρση δηλώνει ότι η Ν.Δ θα έχει 4 έδρες στα Χανιά , όσο και του ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που διαγωνίζονται για το ποιος θα είναι αξιωματική «συμπολίτευση» με την κυβέρνηση της Ν.Δ. Με ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ στέλνουμε μήνυμα, ότι :

  • Δεν θα ανεχτούμε νέα φοροληστεία, περικοπές στο όνομα της δημοσιονομικής σταθερότητας που επιβάλλει η ΕΕ
  • Δεν θα αποδεχτούμε τα νέα αντιλαϊκά μέτρα , περίπου 350, μέχρι το 2026 (για τα Εργασιακά, την Υγεία, την επιτάχυνση των πλειστηριασμών) που θα πρέπει να ψηφίσουν για να πιαστούν οι στόχοι του περίφημου Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ.
  • Δεν θα αποδεχτούμε τα σπασμένα μιας νέας οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης
  • Δεν θα συμβιβαστούμε με τα ΝΑΤΟϊκά σχέδια συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου, την μετατροπή της Σούδας σε ορμητήριο των φονιάδων των Λαών και σε μαγνήτη κινδύνων
  • Γιατί Μόνο ο Λαός σώζει τον λαό, στον δρόμο της ανατροπής, με ΚΚΕ δυνατό!

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ ενημερώνει ότι εκλογικό υλικό θα διακινείται από τα γραφεία του κόμματος στον Κουμπέ (Λ. Καραμανλή 8), από τα γραφεία του κέντρου (Αποκορώνου 35) καθημερινά από τις 9:00 π.μ. μέχρι τις 2:00 μ.μ. και από τις 6:00 μ.μ. μέχρι τις 9:00 μ.μ. Αντίστοιχα από τα εκλογικά στέκια του ΚΚΕ στην πλατεία Κοτζάμπαση και στην πλατεία των Κουνουπιδιανών στο Ακρωτήρι".

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ