Εκδήλωση για την 82η Επέτειο από την Μάχη της Κρήτης στο Τυμπάκι

Newsroom
Newsroom

Η περίοδος 20 Μαΐου με 1η Ιουνίου 1941, ιστορικά περιγράφεται από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία του νησιού κι ας είναι γραμμένη με χρυσά γράμματα.

Η Δήμος Φαιστού Ηρακλείου τιμά τους ήρωες της Μάχης της Κρήτης και διοργανώνει επετειακή εκδήλωση για τα 82 χρόνια από την ηρωική μάχη που έδωσε ο Κρητικός λαός, την Κυριακή 11 Ιουνίου, στις 11.00 η ώρα το πρωί, στο Τυμπάκι Δήμου Φαιστού και στο πρώην στρατόπεδο ΠΕΚ(Δέλτα Κόκκινου Πύργου).
Η περίοδος 20 Μαΐου με 1η Ιουνίου 1941, ιστορικά περιγράφεται από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία του νησιού κι ας είναι γραμμένη με χρυσά γράμματα. Η αεραποβατική επιχείρηση «ΕΡΜΗΣ», που επιχείρησε η Ναζιστική Γερμανία για την ολοκληρωτική κατάληψη της Κρήτης, έμεινε στην ιστορία με την ονομασία «Μάχη της Κρήτης», ενώ χαρακτηρίζεται από τους ιστορικούς ως Πύρρειος Νίκη των Γερμανών λόγω των σημαντικών απωλειών τους.
Η Κρήτη έπεσε αλλά δεν συνθηκολόγησε. Η Κρήτη καθόρισε την πορεία του πολέμου, με τους ηρωικούς αστράτευτους μαχητές που πολέμησαν ενάντια στους Αλεξιπτωτιστές του Χίτλερ, χωρίς σύγχρονο εξοπλισμό. Η περιοχή της Μεσσαράς πρόβαλε μεγάλη και σφοδρή αντίσταση στους Γερμανούς δίνοντας ανελέητες μάχες και υπομένοντας βασανιστήρια, θηριωδίες, κάψιμο χωριών. Τιμούμε τον αγώνα των προγόνων μας για να είμαστε όλοι εμείς σήμερα ελεύθεροι και αποτίουμε ευλαβικά φόρο τιμής στους ήρωες που έπεσαν στα πεδία των μαχών για την πατρίδα.
 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ