Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές

Στον δήμο Χερσονήσου και στις περιοχές που επλήγησαν από την έντονη κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών βρέθηκε χθες πολυμελές κλιμάκιο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, με επικεφαλής τους τρεις βουλευτές Ηρακλείου του κόμματος Σωκράτη Βαρδάκη, Νίκο Ηγουμενίδη και Χάρη Μαμουλάκη. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να διαπιστώσουν και να ενημερωθούν από κοντά για το μέγεθος της καταστροφής που προκλήθηκε. 

ΣΥΡΙΖΑ κλιμάκιο

Η περιοδεία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ άρχισε από το δημαρχείο Χερσονήσου στις Γούρνες, όπου τους υποδέχθηκε ο δήμαρχος Γιάννης Σέγκος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Σέγκος μίλησε για πρωτοφανή και σε πολλές περιπτώσεις ολική καταστροφή δημοσίων υποδομών και περιουσιών των πολιτών. Παρέθεσε επίσης αναλυτικά στοιχεία για τον μέχρι εκείνη την ώρα απολογισμό και για τις προσπάθειες που καταβάλουν οι αρμόδιες υπηρεσίες στην καταγραφή των ζημιών, η οποία συνεχίζεται.

Από την πλευρά τους τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ζήτησαν να ενημερωθούν για τις άμεσες ανάγκες που υπάρχουν και την ανταπόκριση των αρμόδιων υπηρεσιών, καθώς επίσης για τις προτεραιότητες που έχει θέσει ο δήμος και για τα αιτήματα που έχει υποβάλει προς την πολιτεία, προκειμένου να αποκατασταθούν τα προβλήματα το συντομότερο δυνατό.

ΣΥΡΙΖΑ κλιμάκιο

Μετά τη συνάντηση ο δήμαρχος συνόδευσε τα μέλη της αντιπροσωπείας του κόμματος στην περιοδεία τους στις Γούρνες και στις Γούβες. Η περιοδεία συνεχίστηκε στη Σταλίδα και στα Μάλια. 

Οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία αποκόμισαν προσωπική αντίληψη για την έκταση των ζημιών και συνομίλησαν με πολλούς επαγγελματίες και κατοίκους της περιοχής που είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται σε διάστημα λίγων ωρών. Οι πολίτες δεν έκρυψαν την απόγνωσή τους, καθώς όπως είπαν οι καταστροφές από την κακοκαιρία ήρθαν να προστεθούν στη δραματική απώλεια εισοδημάτων εξαιτίας της κατάρρευσης της τουριστικής κίνησης και των εκτεταμένων ζημιών που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες από τη χαλαζόπτωση του προηγούμενου μήνα.

Οι βουλευτές διαβεβαίωσαν τους πολίτες αλλά και τους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία θα σταθεί στο πλευρό τους με κάθε δυνατό μέσο και ότι θα επισκεφτούν εκ νέου την περιοχή τις επόμενες μέρες.

ΣΥΡΙΖΑ κλιμάκιο

Ενημέρωσαν ακόμη ότι ήδη μέσω της κοινοβουλευτικής διαδικασίας ζήτησαν από κοινού την έκτακτη χρηματοδότηση των δήμων του νησιού που επλήγησαν, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις άμεσες ανάγκες. Δεσμεύτηκαν ότι θα συνεχίσουν τις παρεμβάσεις τους μέχρι να αποκατασταθούν πλήρως οι ζημιές στις δημόσιες υποδομές και να αποζημιωθούν οι πληγέντες, καθώς επίσης να δρομολογηθούν οι μελέτες και τα έργα που απαιτούνται ώστε να αποφευχθεί παρόμοια τραγωδία στο μέλλον.

Στην περιοδεία της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, μαζί με τους τρεις βουλευτές συμμετείχαν επίσης ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του κόμματος Δημήτρης Κλαράκης, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΚΕΑ και πρώην δήμαρχος Χερσονήσου Σπύρος Δανέλλης, ο συντονιστής της Οργάνωσης Μελών Χερσονήσου του κόμματος Αντώνης Μπιτζαράκης και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία από την περιοχή.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ