Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εκπαιδευτικοί για την αξιολόγηση

Newsroom
Newsroom

Η πολυπληθής πορεία στο κέντρο του Ηρακλείου κατέληξε στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης στη Λεωφόρο Κνωσού όπου οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα

Στους δρόμους κατέβηκαν σήμερα, για ακόμη μία φορά, οι εκπαιδευτικοίαντιδρώντας, μεταξύ άλλων, στην αξιολόγηση.

APERGIA2

Οι εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν στο Ηράκλειο συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην πλατεία Ελευθερίας, συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ, διαμαρτυρόμενοι για το νομικό πλαίσιο ατομικής αξιολόγησης τους ενώ συνέχισαν με πολυπληθή πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατέληξαν στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης.

Εκεί όπως υποστηρίζουν, ενημερώθηκαν ότι δεν μπορούν να δουν τον Περιφερειακό Διευθυντή, κ. Μανώλη Καρτσωνάκη καθώς απουσιάζει και ζήτησαν συνάντηση είτε με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας είτε με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου.

kinit

Η Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, κ. Αρετή Σπαχή ανέλυσε με δηλώσεις της το μέγεθος του προβλήματος στους κόλπους της εκπαίδευσης στο Ηράκλειο.

Να σημειωθεί ότι συνταξιούχοι, αρχαιολόγοι και υγειονομικοί στήριξαν την προσπάθεια των εκπαιδευτικών με την παρουσία τους στη σημερινή κινητοποίηση.

Επίσης, η ΑΔΕΔΥ συμμετείχε στην απεργία, μετά από αίτημα της ΔΟΕ για τους εκπαιδευτικούς των μειονοτικών δημοτικών σχολείων – απόφοιτων ΕΠΑΘ και τα μέλη των σωματείων της ΠΟΣΕΕΠΕΑ

kinitopoiisi

Στη διάρκεια της πορείας υπήρξαν αντιδράσεις από μερίδα των διαμαρτυρομένων καθώς όπως είπαν έκαναν πορεία στους δρόμους ενώ διεξαγόταν κανονικά η κίνηση των οχημάτων.

ΣΥΡΙΖΑ:  Εκπαιδευτικοί και συνταξιούχοι πλημμύρισαν τους δρόμους του Ηρακλείου

"Οι αγωνιζόμενοι εκπαιδευτικοί και οι συνταξιούχοι, οι απόμαχοι της δουλειάς, συναντήθηκαν σήμερα, στους δρόμους του Ηρακλείου σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση και πορεία. 

Οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης, Χάρης Μαμουλάκης, και εκπρόσωποι της Ν.Ε. Ηρακλείου, οι οποίοι για άλλη μια φορά συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις τους, στέλνουν το παρακάτω μήνυμα: 

Χαιρετίζουμε τις συγκεντρώσεις αυτές. Αποδεικνύουν ότι οι πολίτες του Ηρακλείου, έχουν συνειδητοποιήσει την καταστροφική πολιτική της Κυβέρνησης της ΝΔ, στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας αλλά και των συνταξιούχων. 

Παρά τις υποσχέσεις, παρά τις πολιτικές των κάθε λογής επιδομάτων, τις επιθέσεις και την διαστρέβλωση της πραγματικότητας από τα κεντρικά ΜΜΕ, οι εργαζόμενοι αλλά και οι συνταξιούχοι, βιώνουν στο πετσί τους την απαξίωση και την κοροϊδία. 

Το σχολείο του μέλλοντός μας δεν μπορεί να είναι το σχολείο της κ Κεραμέως, με την επιστροφή στον επιθεωρητισμό και στον ασφυκτικό έλεγχο. Οι εκπαιδευτικοί μας, ορθώνονται και αγωνίζονται για ένα σχολείο δημοκρατικό, δημόσιο για όλα τα παιδιά. 

Οι συνταξιούχοι μας, οι άνθρωποι που δούλεψαν για δεκαετίες για να ορθοποδήσει η  χώρα, «δε βολεύονται με λιγότερο ουρανό», δε σκύβουν το κεφάλι για τα κουπόνια και τα μικροεπιδόματα του κου Μητσοτάκη. Βγαίνουν στους δρόμους και διεκδικούν.

Σε τούτους τους αγώνες αλληλέγγυοι σήμερα και πάντα".  

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο
 

Δείτε επίσης:

Απεργία εκπαιδευτικών: «Αυτοί που σε διδάσκουν να πετάς, δεν θα παραμείνουν γονατιστοί»

Πανεκπαιδευτική απεργία με επίκεντρο την αξιολόγηση

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο
 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ