Κλιματική αλλαγή: "Μεγάλο το πρόβλημα, ακόμα μεγαλύτερο η... κατανόηση του"

Κλιματική αλλαγή: "Μεγάλο το πρόβλημα, ακόμα μεγαλύτερο η... κατανόηση του"

"Πρέπει όμως να είμαστε αισιόδοξοι" δηλώνει στο Livetalks o καθηγητής Αριστείδης Κυπράκης, με αφορμή την Σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα

«Το μεγάλο πρόβλημα με την κλιματική αλλαγή είναι η κατανόηση του προβλήματος της κλιματικής αλλαγής» ανέφερε με αφορμή την Cop26 που διεξάγεται στη Γλασκώβη μιλώντας στα LIVETALKS και τον Κώστα Μπογδανίδη ο Αριστείδης Κυπράκης, Αναπληρωτής Καθηγητής στην πολυτεχνική σχολή του Πανεπιστημίου Εδιμβούργου και Διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος στα Προηγμένα Ενεργειακά Συστήματα.

«Πρέπει να κατανοήσουμε πόσο σημαντικό είναι να μην αυξηθεί η παγκόσμια θερμοκρασία κατά 1,5 βαθμό ή 3 βαθμούς. Να αντιληφθούμε το μέγεθος της ζημιάς που γίνεται στον πλανήτη από την αύξηση της θερμοκρασίας, πως ήδη βλέπουμε τα καταστροφικά αποτελέσματα και στην Ελλάδα με τις πλημμύρες, τις πυρκαγιές…» ανέφερε.

Ειδικά για την SCOP 26 o κ.Κυπράκης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι κάτι μπορεί να γίνει. «Τα κράτη που συμμετέχουν προσπαθούν να αναλάβουν δράση, να αυξήσουν τα μέτρα για να μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα πράγμα που δεν είναι εύκολο, αλλά πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι» ανέφερε ο κ.Κυπράκης που υπογράμμισε ότι η επιστήμη έχει καταλήξει πλέον ότι είναι κυρίως η ανθρωπογενής δράση που ευθύνεται για την κλιματική αλλαγή» Υπογράμμισε την ατομική ευθύνη του καθενός μας, αναφέρθηκε στ μεγάλα κράτη όπως την Κίνα ή τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκη Ενωση, αλλά και τι μπορεί να κάνει μια μικρή χώρα όπως η Ελλάδα.

Ακούστε τα όσα είπε ο καθηγητής στο Livetalks 

Κυπράκης ΑριστείδηςΔείτε επίσης:

Σύνοδος COP26 για το κλίμα: Διαδηλωτές ζητούν έργα και όχι λόγια

Κλίμα: Οι ελπίδες έμειναν «ανεκπλήρωτες» στη G20, άρχισε η COP26

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ