Κοινή επιστολή για τη λειτουργία των Κτηματολογικών Γραφείων Ανατολικής Κρήτης

Κοινή επιστολή για τη λειτουργία των Κτηματολογικών Γραφείων Ανατολικής Κρήτης

Από τη Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΑΚ και τη διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου

Στο ζήτημα της λειτουργίας των κτηματολογικών γραφείων Ανατολικής Κρήτης λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού αναφέρονται σε κοινή τους επιστολή η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΑΚ και η διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου προ το Εθνικό Κτηματολόγιο, το Κτηματολόγιο Ηρακλείου, το Κτηματολόγιο Αγίου Νικολάου και τον πρόεδρο του Συλλόγου Συμβολαιογράφων Εφετείου Κρήτης.

Στην κοινή αυτή επιστολή επισημαίνονται χαρακτηριστικά τα εξής:

"Αξιότιμες/οι Κυρίες/Κύριοι,

Εν μέσω μιας δυσχερούς κατάστασης λόγω των ειδικών μέτρων τα οποία ισχύουν σε υπηρεσίες και τις δυσκολίες στην επαγγελματική μας καθημερινότητα, λόγω της πανδημίας covid -19 , με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να εκφράσουμε τον προβληματισμό μας ως επιστημονικοί φορείς για τα προβλήματα στην λειτουργία των τοπικών γραφείων κτηματογράφησης στην Ανατολική Κρήτη.

Επανειλημμένως έχουμε γίνει δέκτες παραπόνων από συνάδελφους, καθώς και από άλλους επαγγελματικούς κλάδους, οι οποίοι έχουν καθημερινή τριβή με τα τοπικά γραφεία.  

Δυστυχώς τα τοπικά γραφεία του Εθνικού Κτηματολογίου, δεν δέχονται κοινό, εξαιτίας της κατάστασης με την πανδημία.

Επειδή είναι ανέφικτη η διεκπεραίωση αρκετών υποθέσεων, δίχως φυσική παρουσία, ζητάμε την μέριμνά σας ώστε να υπάρξει κάποια λύση, με τον καθορισμό καθημερινών ραντεβού εξυπηρέτησης, όπως λειτουργούν άλλωστε και πλειάδα άλλων υπηρεσιών.

Επιπροσθέτως, παρακαλούμε για τον ορισμό σχετικής ενημερωτικής  τηλεδιάσκεψης για το Κτηματολόγιο, επιθυμώντας να λάβουν μέρος, εκπρόσωποι του τμήματος ανατολικής Κρήτης του ΤΕΕ , των Δικηγορικών Συλλόγων Ηρακλείου & Λασιθίου και του Συλλόγου Συμβολαιογράφων Κρήτης".

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ