Κοινή παρέμβαση των βουλευτών Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Μ. Βορίδη

Κοινή παρέμβαση των βουλευτών Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Μ. Βορίδη

Με αφορμή επιστολή Αγροτικών Συλλόγων του νησιού

Επιστολή προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, απέστειλαν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Σελίνου Χανίων, Τυμπακίου Ηρακλείου, Σητείας Λασιθίου, Ιεράπετρας Λασιθίου, με την οποία εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους, για τις πρόσφατες εξαγγελίες της πολιτικής ηγεσίας στην Κρήτη και ζητούν αύξηση του προϋπολογιζόμενου ποσού για οικονομικές ενισχύσεις σε θερμοκηπιακά κηπευτικά λόγω covid-19.

Οι παραγωγοί θερμοκηπιακών καλλιεργειών, μιλούν για διγλωσσία της πολιτικής ηγεσίας, καθώς τα όσα ανακοίνωσε στη σύσκεψη φορέων στην Ιεράπετρα κατά την πρόσφατη επίσκεψή του, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με όσα είχε δεσμευτεί κατά την συνάντηση των ίδιων πλευρών στο Υπουργείο στα τέλη Αυγούστου. 

Επίσης οι Αγροτικοί Σύλλογοι, κάνουν αναφορά για ζημιές 100 εκ. ευρώ που υπέστησαν λόγω της πανδημίας και ζητούν κατ’ ελάχιστη ενίσχυση 30 εκ. ευρώ ώστε να μπορέσουν να στηρίξουν την παραγωγική διαδικασία και να συνεχίσουν να παράγουν. 

Με αφορμή την επιστολή των Αγροτικών Συλλόγων, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ηρακλείου, Χανίων και Λασιθίου, κ.κ. Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης, Μανόλης Θραψανιώτης, Χάρης Μαμουλάκης και Παύλος Πολάκης, προχώρησαν σε κατάθεση κοινοβουλευτικής αναφοράς, ζητώντας από τον Υπουργό να απαντήσει σχετικά με το σχέδιο που έχει για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων που έχει προκαλέσει η πανδημία στους παραγωγούς θερμοκηπιακών καλλιεργειών. 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ