Οι "γέφυρες" του αντιδημάρχου προς τον όμορο Δήμο

Αντώνης Παντινάκης
Αντώνης Παντινάκης
Οι "γέφυρες" του αντιδημάρχου προς τον όμορο Δήμο

Μετά το "stop" στη λειτουργία παράλληλης λαϊκής αγοράς - Τι λέει ο ίδιος στο Cretalive

Του Αντώνη Παντινάκη

“Γέφυρες” συνεννόησης με τον Δήμο Μαλεβιζίου “ρίχνει” ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Γιώργος Σισαμάκης, ώστε να προχωρήσει κανονικά το σχέδιο της παράλληλης λαϊκής αγοράς στην παραλιακή του Ηρακλείου, από την επόμενη κιόλας εβδομάδα.

Πρώτο βήμα για το λιώσιμο... των πάγων, το επίσημο αίτημα που απέστειλε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος προς την δημοτική αρχή Μαλεβιζίου για την χρήση χώρων που ανήκουν στον όμορο Δήμο.

Ο κ. Σισαμάκης με δήλωσή του στο Cretalive ξεκαθαρίζει ότι η λαϊκή στην παραλιακή σχεδιάστηκε για να γίνεται αποκλειστικά και μόνο εντός των ορίων του Δήμου Ηρακλείου. Η αρίθμηση, όπως σημειώνει, έγινε το διάστημα που εκείνος απουσίαζε στην Αθήνα. Κι "αν δεν υπήρχε ο κορωνοϊός, δεν θα υπήρχε πρόβλημα χωροθέτησης", υποστηρίζει, διότι σύμφωνα με τον ίδιο, λόγω των ειδικών συνθηκών οι πάγκοι στήνονται “θέση παρά θέση”.

Ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου ποντάρει στην καλή διάθεση που υπάρχει γενικώς σε επίπεδο αυτοδιοίκησης και κοινωνίας για την στήριξη του πρωτογενούς τομέα, αισιοδοξώντας πως στο τέλος ο Δήμος Μαλεβιζίου “θα διευκολύνει λίγο την κατάσταση”. Μάλιστα, το πρωί της Δευτέρας θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον δήμαρχο Μαλεβιζίου Μενέλαο Μποκέα, για να βρεθεί η “σολωμόντειος λύση”.

Σε περίπτωση πάντως που οι προσπάθειές του δεν καρποφορήσουν, ο κ. Σισαμάκης θα θέσει σε εφαρμογή το εναλλακτικό σχέδιο, για την πραγματοποίηση της παράλληλης λαϊκής του Σαββάτου αυστηρά εντός των ορίων του Δήμου Ηρακλείου, με την ανεύρεση της κατάλληλης φόρμουλας μεταξύ των πωλητών.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ