"Κόκκινο πανί" το κυκλοφοριακό - Απόψε ξανά στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου

Newsroom
Newsroom

Στο γραφείο του Δημάρχου Ηρακλείου οι επικεφαλής κι εκπρόσωποι παρατάξεων, καθώς και η διοίκηση του σωματείου ιδιοκτητών ταξί Ν. Ηρακλείου - Τι γίνεται αποδεκτό και τι όχι...

Ρεπορτάζ: Μαρία Αγαπάκη

 

Διαπαραταξιακή συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σήμερα εκ νέου στη Λότζια, υπό τον Δήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Αναστασάκη, τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και το Δ.Σ του σωματείου ιδιοκτητών ταξί Ν. Ηρακλείου για το "καυτό" θέμα, όπως έχει εξελιχθεί, της κυκλοφοριακής μελέτης στο κέντρο του Ηρακλείου που έχει ανάψει "φωτιές" και σε προηγούμενη συνεδρίαση κόντεψε να "τινάξει στον αέρα" τη διαδικασία εντός του δημαρχείου ενώ λίγο έλειψε να πέσει και ... ξύλο! 

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έγινε αποδεκτό το αίτημα για λειτουργία πιάτσας ταξί στη λεωφόρο Καλοκαιρινού. Επιθυμία της δημοτικής αρχής και των επικεφαλής κι εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων είναι να κρατηθούν όλοι οι χώροι ανάπλασης χωρίς κίνηση οχημάτων.

Εναλλακτικά προτείνεται η είσοδος των ταξί από την οδό Καζαντζάκη προς το κέντρο, με δύο θέσεις, στον πεζόδρομο της οδού Ψαρομηλίγκων και από εκεί προς την οδό Αγιοστεφανιτών.

Όπως τονίστηκε, με αυτόν τον τρόπο, επιτυγχάνεται και η εξυπηρέτηση των πολιτών με τα ταξί και παράλληλα διατηρούνται οι πεζόδρομοι στους δρόμους που αναπλάσσονται. 

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ταμία των ιδιοκτητών ταξί Ηρακλείου, Γιάννη Φοινίτση, οι δύο αυτές θέσεις επί του πεζόδρομου δεν τους ικανοποιούν καθώς εκείνοι ζητούν ένα μεγάλο τμήμα του δρόμου να μετατραπεί σε πιάτσα ταξί.

Ενόψει της αποψινής συνεδρίασης, που προμηνύεται σε υψηλούς τόνους, και πάλι, πραγματοποιήθηκε η σημερινή συνεδρίαση. Παρών και ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ, Μπάμπης Λεκάκης.

dimos

dimos

taxi

Η διοίκηση των ιδιοκτητών ταξί Ν. Ηρακλείου

Δείτε επίσης:

Πήγε να πέσει ξύλο στο Δημοτικό συμβούλιο για τα κυκλοφοριακά!

"Τρίτη και φαρμακερή" για το κυκλοφοριακό, στο δημοτικό συμβούλιο

Έτοιμοι για κινητοποιήσεις οι ιδιοκτήτες ταξί με αφορμή το κυκλοφοριακό

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ