Κόκκινος Πύργος: Επιχείρηση για τη μεταφορά επιβάτιδας του "Costa Victoria"

Κόκκινος Πύργος: Επιχείρηση για τη μεταφορά επιβάτιδας του "Costa Victoria"

Κινητοποιήθηκε το ΕΚΑΒ - Συνοδεύεται από τον γιατρό του κρουαζιερόπλοιου

Επιχείρηση μεταφοράς μίας επιβάτιδας του κρουαζιερόπλοιου "Costa Victoria" που παραμένει αρόδου σε απόσταση ενός ναυτικού μιλίου από το λιμάνι του Κόκκινου Πύργου, πραγματοποιήθηκε γύρω στις 3:00 το απόγευμα της Κυριακής.

Η επιβάτιδα του υπό ιταλική σημαία κρουαζιερόπλοιου, εμφανίζει συμπτώματα βρογχίτιδας και θεωρήθηκε αναγκαία η εξέτασή της από γιατρούς.

Για τον λόγο αυτό, συναγερμός σήμανε στο ΕΚΑΒ ασθενοφόρο του οποίου παρέλαβε την ασθενή, με τους διασώστες να τηρούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας για τον κορωνοϊό, φορώντας τις ειδικές προστατευτικές στολές.

Τη γυναίκα, η οποία επιβιβάστηκε στη λέμβο του κρουαζιερόπλοιου με κατεύθυνση το λιμάνι του Κόκκινου Πύργου όπου και την ανέμενε το ασθενοφόρο, συνοδεύει ο γιατρός του κρουαζιερόπλοιου.

Στο σημείο έφτασε και ο αντιδήμαρχος Φαιστού Γιάννης Φασομυτάκης, παρακολουθώντας την επιχείρηση.

Το κρουαζιερόπλοιο, με 760 επιβαίνοντες, επιβάτες και πλήρωμα, έπλεε στη θάλασσα συνολικά 40 ημέρες και προερχόταν από το Αμάν της Ιορδανίας. Υπενθυμίζεται πως το κρουαζιερόπλοιο αγκυροβόλησε στα ανοιχτά του Κόκκινου Πύργου μέχρις ότου βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή ώστε να συνεχίσει το ταξίδι του.

(Φωτογραφία: Νίκος Λαμπράκης)

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ