Κοπάδι προβάτων μπήκε σε χωράφι και κατέστρεψε καλλιέργεια πεπονιών

Newsroom
Newsroom

Η καταστροφή της φυτείας ήταν ολοκληρωτική

Σε 15.000 ευρώ περίπου εκτιμά κατ’ αρχήν η Διεύθυνση Δασών Λασιθίου την καταστροφή καλλιέργειας πεπονιών, σε έκταση τεσσάρων περίπου στρεμμάτων, την οποία διατηρούσε αγρότης στη θέση «Βλαχαντώνης», που ανήκει στην περιοχή Σισίου, κοντά στα Μάλια.

Η καλλιέργεια, σύμφωνα με το anatolh.com παρ’ ότι περιφραγμένη, καταστράφηκε από την εισβολή στην καλλιεργούμενη έκταση ανεπιτήρητου κοπαδιού προβάτων τα οποία έφαγαν τα φυτά με τα πεπόνια, πριν αυτά προλάβουν να ωριμάσουν για να τα κόψει και να τα διαθέσει στην αγορά ο καλλιεργητής. Η καταστροφή της φυτείας ήταν ολοκληρωτική, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες από την καλλιέργεια.

peponia
φωτογραφία anatolh.com

 

Ο αγρότης είδε το κοπάδι μέσα στην καλλιέργειά του να καταστρέφει τον κόπο και το εισόδημα το οποίο υπολόγισε να αποκομίσει από τη φυτεία πεπονιών. Μάλιστα τα φωτογραφικά ντοκουμέντα τα κατέθεσε στη Δασική Υπηρεσία η οποία διενεργεί προανάκριση προκειμένου να εντοπίσει τον ιδιοκτήτη του ανεπιτήρητου κοπαδιού.

Με εντολή του προϊσταμένου της Διεύθυνσης  Δασών Λασιθίου Εμμ. Κουδουμά θα κληθούν να καταθέσουν οι κτηνοτρόφοι που δραστηριοποιούνται πλησίον της θέσης, όπου προκλήθηκε η αγροζημία.

 

κεντρική Φωτογραφία από lorenzoandreotti από το Pixabay

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ