Κορωνοϊός και Ειδικά σχολεία - Μεγαλώνει ο προβληματισμός

Κορωνοϊός και Ειδικά σχολεία - Μεγαλώνει ο προβληματισμός

Εκπαιδευτικοί και γονείς εξακολουθούν να ζητούν την αναστολή λειτουργίας τους

Τα κρούσματα που "ξεπηδούν" στα σχολεία ειδικής αγωγής εντείνουν την αγωνία στις τάξεις των εκπαιδευτικών και στο περιβάλλον των μαθητών. Το τελευταίο περιστατικό κατεγράφη στο 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείου Ηρακλείου, το οποίο θα παραμείνει κλειστό έως τις 19 Μαρτίου.

Παρότι η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου βρίσκεται στο "βαθύ κόκκινο", στη ζώνη υψηλού κινδύνου, οι δομές Ειδικής Αγωγής εξαιρούνται από τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και λειτουργούν κανονικά, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα σχολεία.

Οι μαθητές των ειδικών σχολείων έχουν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, δεν μπορούν να κρατήσουν τις απαραίτητες αποστάσεις και να φορέσουν μάσκες και αυτομάτως θέτουν εαυτούς στον κίνδυνο, σε μια περίοδο όπου η βρετανική μετάλλαξη που είναι και η πιο μεταδοτική σαρώνει την κοινότητα, καθώς εξαπλώνεται σε χρόνο ρεκόρ.

Η αποστολή των εκπαιδευτικών δυσκολεύει αισθητά, συν ότι τα παιδιά κατά τη μεταφορά τους με οχήματα, συγχρωτίζονται αναγκαστικά.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Βοηθητικού Προσωπικού Κρήτης, κ. Μαλβίνα Βασιλάκη, μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου, εξέφρασε την αγωνία της και την αντίθεσή της για την απόφαση της κυβέρνησης να διατηρήσει ανοιχτά τα ειδικά σχολεία, εν μέσω του σκληρού lockdown.

"Δεν έχουμε κλείσει ούτε μία μέρα. Αγωνιζόμαστε όλοι και δυστυχώς δεν ακουγόμαστε" είπε η ίδια.
Μαθητές και εκπαιδευτικοί υποβάλλονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε τεστ, αλλά τούτο δεν αρκεί. Κάποιοι γονείς έχουν επιλέξει να μην στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, θέλοντας να τα προστατέψουν με αυτόν τον τρόπο.

"Ζητάμε την αναστολή λειτουργίας των ειδικών σχολείων στις περιοχές με βαθύ κόκκινο, για να προστατεύσουμε τα παιδιά, τους γονείς τους και τους ίδιους μας τους εαυτούς" σημείωσε η κ. Βασιλάκη.Δείτε επίσης

"Ανοχύρωτα" τα σχολεία ειδικής αγωγής απέναντι στην πανδημία 
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ