Κορωνοϊός και καταστροφές "δοκιμάζουν" το Ρέθυμνο

Σε προληπτική καραντίνα η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, η οποία μίλησε στο Livetalks


Σε προληπτική καραντίνα βρίσκεται η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, έπειτα από τα δύο κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν σε στενούς συνεργάτες της.

Η κ. Λιονή έχει υποβληθεί σε τεστ και έως το βράδυ, το αργότερο αύριο το πρωί θα γνωρίζει εάν η ίδια έχει βρεθεί θετική ή όχι στον ιό.

Πάντως, οι μηχανές της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνης δεν έχουν σταματήσει να δουλεύουν.

Μιλώντας στο Livetalks, η κ. Λιονή εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι όλα τα φλέγοντα ζητήματα που βρίσκονται στον αφρό της επικαιρότητας, θα αντιμετωπιστούν! Το μέτωπο είναι διπλό: Από τη μία οι καταστροφές που άφησε η κακοκαιρία κι από την άλλη η υγειονομική κρίση.

Το ευτύχημα είναι ότι και η Αντιπεριφερειάρχης και οι συνεργάτες της είναι καλά στην υγεία τους.  Οι Υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνης θα παραμείνουν κλειστές για δύο ημέρες. Η κ. Λιονή, επ' αυτού, ζήτησε την υπομονή και την κατανόηση των πολιτών, υπενθυμίζοντας ότι "μπορούμε να κάνουμε τις δουλειές μας και από μακριά", κι όχι "να προσερχόμαστε στις  υπηρεσίες 5-5 και 10-10".

Το αυτονόητο είπε, συμπληρώνοντας πως "η μηχανή της Αντιπεριφέρειας δεν έχει σταματήσει". Γι' αυτό λοιπόν "να έχουν κατανόηση οι πολίτες, πρωτίστως έχεις σημασία η υγεία όλων μας!".

Προέχει να καθένας από εμάς να είναι προσεκτικός, διότι ο ιός είναι δίπλα μας!

"Είμαι στενή επαφή των ανθρώπων που νόσησαν, είμαι σε προληπτική καραντίνα, περιμένω το αποτέλεσμα του 1ου τεστ και μετά από 2 ημέρες θα ξανακάνω τεστ. Δεν έχω κανένα σύμπτωμα, αισθάνομαι πάρα πολύ καλά" ανέφερε η κ. Λιονή.

Οι συνεργάτες της, παρότι σε καραντίνα, εξακολουθούν και δουλεύουν: φτιάχνουν τα τεχνικά δελτία για τις ζημιές! 

"Ήταν στην πρώτη γραμμή, νόσησαν και όμως και οι δύο συνεχίζουν να δουλεύουν. Έως και το Σάββατο όλοι οι άνθρωποι μας ήταν έξω και κάναμε καταγραφή και μία αποτίμηση των ζημιών μαζί με τα κλιμάκια των Αθηνών" σημείωσε η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, προσθέτοντας ότι γίνεται προγραμματισμός και ιεράρχηση όσων παρεμβάσεων πρέπει να προχωρήσουν άμεσα, ώστε να αξιοποιηθεί και ο νόμος περί γρήγορης αποκατάστασης των καταστροφών της θεομηνίας.

"Μεγαλύτερες ζημιές", σύμφωνα με την κ. Λιονή, "έχουν υποστεί δήμοι με κατεστραμμένα τα αγροτικά δίκτυα, δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης".

Μερικές από αυτές τις περιοχές είναι το Αμάρι, αλλά και τα ανατολικά της πόλης του Ρεθύμνου, όπως το Σφακάκι και ο Πλατανιάς, εκεί όπου έχει γίνει ένας σοβαρός προγραμματισμός για την οριοθέτηση όλων των ποταμών, για να προκύψουν τα έργα διευθέτησης.

Αξιοπρόσεκτη και η παραδοχή της κ. Λιονή, που την κράτησε ως κατακλείδα στη συζήτησή μας: "Οι άνθρωποι με τις παρεμβάσεις, είτε φορείς, είτε ιδιώτες έχουμε «βάλει το χέρι μας». Ζούμε ακραία φαινόμενα αλλά αυτή είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι ότι ρέματα τα κάναμε σπίτια και δρόμους και τώρα που άρχισε να βρέχει τα ποτάμια, τα ρέματα βρήκαν τον δρόμο τους. Αυτό να γίνει μάθημα σε όλους μας. Να γίνει βίωμα σε όλους μας".

Ακούστε το απόσπασμα: 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ