Κορωνοϊός, καιρός και έργα δε βοηθούν την αγορά - Υποτονική η κίνηση στα καταστήματα

Πρεμιέρα σήμερα για τις χειμερινές εκπτώσεις και στο Ηράκλειο - Δείτε φωτογραφίες από το κέντρο της πόλης

Υποτονική είναι η κίνηση στην αγορά του Ηρακλείου, σήμερα Δευτέρα, πρώτη ημέρα των χειμερινών εκπτώσεων. Η έξαρση της πανδημίας λόγω και της υψηλής μεταδοτικότητας της μετάλλαξης Όμικρον, ο κακός καιρός με τις βροχές ανά διαστήματα αλλά και τα έργα ανάπλασης που είναι σε εξέλιξη στο κέντρο της πόλης, φαίνεται ότι δεν ευνοούν τις βόλτες στα  καταστήματα και τις αγορές.

agora

Οι καταναλωτές προς το παρόν εμφανίζονται διστακτικοί και κυρίως κάνουν "έρευνα αγοράς" για τις τιμές των προϊόντων. Σε κάθε περίπτωση, οι εκπτώσεις έρχονται αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και εκ των πραγμάτων αυτό έχει αντίκτυπο στην αγοραστική δύναμη των καταναλωτών.

agora

agora

agora

"Μοιρασμένοι" οι ιδιοκτήτες καταστημάτων 

Ιδιοκτήτρια καταστήματος στη Οδό 1821 - μιλώντας στο Cretalive - σημείωσε ότι δεν θεωρεί ότι φταίνε τα έργα στον δρόμο αναφορικά με την έκβαση της εμπορικής κίνησης αλλά μόνο η πανδημία του κορωνοϊού. Ωστόσο, εμφανίστηκε αισιόδοξη για την κίνηση την περίοδο των εκπτώσεων σε αντίθεση με άλλη ιδιοκτήτρια που είπε: «Η κίνηση είναι πεσμένη λόγω του ιού.Τα έργα απλά επιβαρύνουν την κατάσταση αλλά πρέπει να γίνουν. Η πρόβλεψη μου για τις εκπτώσεις είναι δυσοίωνη».

Υπάλληλος κεντρικού καταστήματος είπε στο Cretalive πως: «Δυστυχώς η πρώτη ημέρα εκπτώσεων δεν δείχνει ότι θα πάνε καλά. Πιστεύω ότι ο κόσμος είναι συγκρατημένος λόγω κορωνοϊού κ ίσως κ λόγω κακού καιρού ειδικά σήμερα».

agora

agora

 

 

 

Δείτε επίσης:

Πρεμιέρα των εκπτώσεων: Θα διαρκέσουν έως το τέλος Φεβρουαρίου

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ