Κρίσιμη συνάντηση για τις νέες κλίνες εντατικής στην Καρδιολογική κλινική

Κρίσιμη συνάντηση για τις νέες κλίνες εντατικής στην Καρδιολογική κλινική

Το θέμα συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις - Διοικητής του Νοσοκομείου και Διευθυντής της Κλινικής αναζητούν την λύση

Κρίσιμη συνάντηση έχουν σήμερα ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου Γιώργος Χαλκιαδάκης με τον Διευθυντή της Καρδιολογικής κλινικής, καθηγητή Φραγκίσκο Παρθενάκη, μετά τις πολλές αντιδράσεις που προκάλεσε ο σχεδιασμός για δημιουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (9 κλίνες ΜΕΘ και 5 κλίνες ΜΑΦ) στον χώρο που στεγάζεται η Μονάδα Εμφραγμάτων της Καρδιολογικής Κλινικής.

Υπενθυμίζεται ότι η Μονάδα θα χρηματοδοτηθεί από το ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”, ωστόσο γιατροί  και εργαζόμενοι αντιδρούν και χαρακτηρίζουν ακατάλληλο ακόμα και επικίνδυνο τον συγκεκριμένο χώρο, θέτοντας ζητήματα ακόμα και ασφάλειας της υγείας των ασθενών.
Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του καθηγητή Φραγκίσκου Παρθενάκη στην εφημερίδα "Πατρίς" ότι “δεν μπορεί καμιά διοίκηση να αναπτύξει μονάδες ΜΕΘ εις βάρος άλλων κλινικών”.

Οι καρδιολόγοι θεωρούν ότι “ακρωτηριάζεται” η κλινική τους και ετοιμάζονται να ενημερώσουν την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου, την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Ηρακλείου και άλλους φορείς ώστε να μην προχωρήσουν οι σχεδιασμοί του διοικητή.

Από την πλευρά του ο κ. Χαλκιαδάκης , μιλώντας στην ίδια εφημερία υποστηρίζει ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να υποβαθμιστεί η Καρδιολογική Κλινική, αντίθετα θα υποστηριχθεί από τη διοίκηση για να αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο το σημαντικό έργο και τις υπηρεσίες της. “Σε καμία περίπτωση δεν θα συρρικνωθούν οι δραστηριότητές της, αντίθετα θα ενισχυθούν. Μας συμφέρει να έχουμε αναβαθμισμένες υπηρεσίες και σε ΜΕΘ και στην Καρδιολογική. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση να φτιάξουμε κάτι καταστρέφοντας κάτι άλλο” είπε και πρόσθεσε: “Η τεχνική υπηρεσία υπέδειξε τον χώρο της Μονάδας Εμφραγμάτων ως τον καταλληλότερο για να λειτουργήσει η Μονάδα ΜΕΘ που χρηματοδοτεί το ίδρυμα “Σ. Νιάρχος”.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ