Λ. Μπορμπουδάκη: Έχει γίνει ήδη η παραγγελία του φαρμάκου για το 9μηνο βρέφος

Λ. Μπορμπουδάκη: Έχει γίνει ήδη η παραγγελία του φαρμάκου για το 9μηνο βρέφος

Η έγκαιρη ενημέρωση από τον παιδονευρολόγο που κίνησε τα γρανάζια και η τυπική απόφαση.

Την ταχύτητα με την οποία, όπως έγραψε το Cretalive,  κινήθηκε όλο το σύστημα, προκειμένου να ξεκινήσει θεραπεία ένα 9μηνο βρέφος που πάσχει από νωτιαία μυική ατροφία, επιβεβαιώνει η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Λένα Μπορμπουδάκη. 

Ήδη έχει προχωρήσει η διαδικασία για την παραγγελία του φαρμάκου για τη θεραπεία του βρέφους, δήλωσε στο Cretalive η κ. Μπορμπουδάκη, η οποία τόνισε ότι αυτό έγινε για να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος.
Ωστόσο το θέμα θα κλείσει και τυπικά την Τρίτη, στην συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών.

Η κ. Μπορμπουδάκη, αναφερόμενη στο χρονικό της υπόθεσης, επισήμανε ότι ο παιδονευρολόγος, Γιώργος Νιωτάκης, ο οποίος χειρίζεται το περιστατικό, πολύ έγκαιρα επικοινώνησε μαζί της και την ενημέρωσε για την αναγκαιότητα της συγκεκριμένης θεραπείας για το βρέφος.
Άμεσα, χωρίς δεύτερη σκέψη και κωλυσιεργίες, κινήθηκε ταχύτατα  όλος ο μηχανισμός, σε στενή συνεργασία  με τη διοίκηση του Βενιζελείου Νοσοκομείου, τον διευθυντή φαρμακείου και τον διοικητικό διευθυντή, ενώ παράλληλα η ίδια ενημέρωσε τους υπόλοιπους διοικητές Υγειονομικών Περιφερειών και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Την Τρίτη, οπότε και συνεδριάζει το Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών, αναμένεται να κλείσει και τυπικά το θέμα. Με εισήγηση της, με αριθμό πρωτοκόλλου 11/8 33495, η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ ζητά την σύμφωνη γνώμη του για την πίστωση, αν και, όπως προαναφέρθηκε, έχει ήδη δοθεί προφορικά και γι’ αυτό έχουν κινηθεί και όλες οι διαδικασίες για την παραγγελία του φαρμάκου. Η παραλαβή του φαρμάκου είναι πλέον θέμα χρόνου.

Η κ. Μπορμπουδάκη υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι σε αυτές τις περιπτώσεις να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος και το σύστημα υγείας μαζί με τους γιατρούς, όπως συνέβη στην συγκεκριμένη περίπτωση, να ενεργούν  άμεσα και αποτελεσματικά.Δείτε επίσης:

Θεραπεία 1.800.000 ευρώ για τη σωτηρία βρέφους

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ