Λένε "όχι" στην περαιτέρω υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας

Newsroom
Newsroom

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν οι συνεργαζόμενες συνταξιοδοτικές οργανώσεις ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – OAEE – ΝΑΤ – ΟΤΑ – ΤΑΕ ΟΑΕΕ

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν οι συνεργαζόμενες συνταξιοδοτικές οργανώσεις ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – OAEE – ΝΑΤ – ΟΤΑ – ΤΑΕ ΟΑΕΕ σχετικά με το νομοσχέδιο για την δευτεροβάθμια περίθαλψη, στην οποία αναφέρεται:

 

"Σε περαιτέρω  υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας θα οδηγήσει το σχέδιο νόμου για την Δευτεροβάθμια  Περίθαλψη, που δόθηκε για διαβούλευση και θα έρθει για ψήφιση στη βουλή τις επόμενες εβδομάδες.
Το νομοσχέδιο ανατρέπει τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών , καταργώντας την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση τους στο ΕΣΥ.
Η κατάργηση αυτή  δεν αφορά όμως μόνο τους γιατρούς αλλά όλο το λαό , αφού οδηγεί  σε επιδείνωση   των όρων περίθαλψης και σε αύξηση υων ιδιωτικών δαπανών υγείας.
Αντί για ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων  με προσωπικό , με υποδομές και εξοπλισμό , ώστε να μειωθούν οι πολύμηνες  λίστες αναμονής  στα τακτικά ιατρεία και χειρουργεία η ( διέξοδος ) που δίνεται στους ασθενείς  για ταχύτερη  (εξυπηρέτηση) είναι περισσότερες πληρωμές σε ιδιωτικά ιατρεία και νοσοκομεία.
Ζητούμε  μέτρα για την υγεία
Να σημάνει συναγερμός να μην περάσει το νομοσχέδιο  έκτρωμα για την δευτεροβάθμια περίθαλψη  που διαλύει ότι έχει απομείνει  από το δικαίωμα των ασθενών στη δωρεά  υγεία .
Το νομοσχέδιο είναι αιτία πολέμου  ,είναι  μια βαθειά αντιδραστική  τομή.
Απογευματινά ιατρεία απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή .
Οι συνταξιούχοι οι εργαζόμενοι θα βάλουν ποιο βαθειά το χέρι στη τσέπη, θα πληρώνουν συνέχεια και μέσα και έξω από τα νοσοκομεία
Λέμε όχι στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με την εφαρμογή του προσωπικού γιατρού.
Ζητούμε μαζικές προσλήψεις μόνιμου  πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης επιστημονικού υγειονομικού προσωπικού σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας και περιφερικά ιατρεία.
Τα θέματα αυτά αφορούν  εμάς και τα παιδιά μας."

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ