Κικίλιας: Από την Κρήτη η έναρξη των εμβολιασμών με κινητές ομάδες

Έκκληση Περιφερειάρχη Κρήτης για εμβολιασμό - "Είναι υποχρέωση μας να ακολουθήσουμε τις οδηγίες των ειδικών"

Την έναρξη των εμβολιασμών με κινητές ομάδες του Υπουργείου Υγείας στην Κρήτη, ανακοίνωσε από το Ηράκλειο ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας

Ο υπουργός που βρίσκεται στο νησί στο πλαίσιο της περιοδείας του για την εμβολιαστική κάλυψη και την Τετάρτη το πρωί προέδρευσε σε σχετική σύσκεψη στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου παρουσία όλων των αρμόδιων φορέων, είπε πως η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 6 Ιουλίου στο νησί μας και αναμένεται να επεκταθεί σιγά-σιγά και σε όλη την υπόλοιπη χώρα.

Μάλιστα ο Βασίλης Κικίλιας, απήθυνε έκκληση σε τοπικούς φορείς, προκειμένου να συγκεντρωθούν και να κατατεθούν λίστες με ανεμβολίαστους πολίτες έτσι ώστε να προχωρήσει το πρόγραμμα εμβολιασμών.

"Είχαμε μια τρίωρη πολύ εποικοδομητική συνεργασία με όλους τους φορείς όπου συζητήσαμε πολλά", είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός και σημείωσε πως  " στόχος είναι να αυξήσουμε ακόμα περισσότερο το ποσοστό των συμπολιτών μας που έχει εμβολιαστεί".

"Η Κρήτη που αγαπάμε πολύ και είναι η ναυαρχίδα του τουρισμού είναι πρωτοπόρος σε όλα και θα πρέπει να είναι πρωτοπόρος και στον εμβολιασμό" επεσήμανε και συμπλήρωσε "Είναι συν ευθύνη όλων μας και ζητώ από τον κλήρο, τους δημοτικούς άρχοντες, τους ξενοδόχους και όλους όσους εμπλέκονται σε αυτή την πολύ μεγάλη προσπάθεια την οποία έχουμε κάνει όλο αυτό το διάστημα, να φτιάξουν τις λίστες τους με όλους τους ανεμβολίαστους πολίτες και εμείς θα πάνε εκεί να τους εμβολιάσουμε με όλα τα εμβόλια".

Αναφορικά για την ανησυχία με την μετάλλαξη δέλτα και το ποσοστό εμβολιασμών που απαιτείται για να επιτευχθεί η ανοσία , τόνισε πως είναι επιστημονικά στοιχεία που αξιολογούνται από τους ειδικούς, τονίζοντας σε κάθε περίπτωση πως στόχος είναι πάντα να υπάρχει βελτίωση και αύξηση των ποσοστών.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης σε δήλωση του μετά το πέρας της σύσκεψης,  επανέλαβε για ακόμα μια φορά πως το μήνυμα της Περιφέρειας Κρήτης είναι "εμβολιασμός,εμβολιασμός, εμβολιασμός" τονίζοντας πως "Είναι υποχρέωση μας να ακολουθήσουμε τις οδηγίες των ειδικών και να προχωρήσει περισσότερος κόσμος στον εμβολιασμό".

"Το μήνυμα το δικό μας ως περιφέρεια Κρήτης είναι ξεκάθαρο. Εμβολιασμός, εμβολιασμός, εμβολιασμός. Υπάρχει μία εξαίρετη συνεργασία με τον κύριο υπουργό και τον κύριο γενικό γραμματεία και με όλους τους φορείς. Ενώνουμε τη φωνή μας για να πείσουμε τον κόσμο σε μια δύσκολη συγκυρία για το νησί, για τον τουρισμό της Κρήτης. Όταν το 50% Του Α.Ε.Π. της Κρήτης είναι από τον τουρισμό καταλαβαίνουμε την σημασία που έχει ο εμβολιασμός για την οικονομία της Κρήτης. Χρειάζεται η ενεργοποίηση όλων. Ενώνουμε τη φωνή μας μαζί με την εκκλησία και την τοπική αυτοδιοίκηση. Οι προτάσεις που έγιναν την προηγούμενη βδομάδα έγιναν αποδεκτές Ώστε σε κάθε χωριό να μπορούν να γίνουν εμβολιασμοί. Υπάρχουν εμβόλια, αυτά που θέλει ο κόσμος, άρα είναι υποχρέωση μας να ακολουθήσουμε τις οδηγίες των ειδικών και να προχωρήσει περισσότερος κόσμος στον εμβολιασμό."


Μήνυμα Λαμπρινού «Συμπράττουμε όλοι μαζί προκειμένου να επεκτείνουμε το πρόγραμμα των εμβολιασμών»
 

 
Μήνυμα στους πολίτες που δεν έχουν ακόμη προχωρήσει στον εμβολιασμό ενάντια στην πανδημία -Covid 19, απηύθυνε αμέσως μετά τη λήξη της συνάντησης με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια  , ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε:
«Συμπράττουμε όλοι μαζί προκειμένου να επεκτείνουμε το πρόγραμμα των εμβολιασμών καθώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος να προστατευτούμε απέναντι στην πανδημία. Θα ακολουθήσουμε το πρόγραμμα που έχουμε εκπονήσει με στόχο να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας το ταχύτερο δυνατόν» 

 

Διαβάστε επίσης:

Ο εγωισμός των Κρητικών, ο εμβολιασμός και το μήνυμα Κικίλια

Διήμερη η επίσκεψη Κικίλια στην Κρήτη για την εντατικοποίηση της εμβολιαστικής κάλυψης
 

Στο Ηράκλειο ο Β. Κικίλιας για το πρόγραμμα των express εμβολιασμών

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ