Λουμπούνης στο Livetalks: Αισιόδοξα τα μηνύματα από τα self tests στα σχολεία

Λουμπούνης στο Livetalks: Αισιόδοξα τα μηνύματα από τα self tests στα σχολεία

Τι είπε ο προϊστάμενος Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης για τα "ψευδώς" θετικά τεστ που καταγράφηκαν τις ημέρες αυτές

Στα αισιόδοξα μηνύματα που έρχονται από τα αποτελέσματα των χιλιάδων self tests που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή την επιστροφή στα θρανία του συνόλου των μαθητών, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αναφέρθηκε, μιλώντας στο Livetalks, ο προϊστάμενος Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Μανώλης Λουμπούνης.
Όπως υπογράμμισε, δείχνουν ιδιαίτερα χαμηλή θετικότητα, γεγονός ενθαρρυντικό, . 

Ο κ. Λουμπούνης μίλησε και για τα πολλά self tests σε παιδιά που βρέθηκαν ψευδώς θετικά, γεγονός που «φούντωσε» την ανησυχία των γονέων. Όπως υπογράμμισε οι λόγοι για να προκύψει ένα self test ψευδώς θετικό είναι περισσότερο τεχνικοί και έχουν να κάνουν με τα χαμηλής ποιότητας υλικά των τεστ που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο στο σπίτι σε σχέση με τα rapid  και φυσικά ακόμα περισσότερο τα μοριακά. "Τα self tests δίνουν θετικό αποτέλεσμα και σε άλλους ιούς, έχουν αυτό που λέμε χαμηλή ειδικότητα" ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο Δημόσιας Υγείας, στο τέλος του Μαΐου θα μπορέσουμε να έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το "τείχος άμυνας" που έχει δημιουργηθεί στην χώρα με αφορμή και τους εμβολιασμούς. 


Ακούστε τα όσα είπε ο κ. Λουμπούνης στο Livetalks: 

Λουμπούνης
Δείτε επίσης:

Σχολεία: Το μεγάλο στοίχημα με τα self tests

Το θετικό Self test σήμανε την αρχή του Γολγοθά!

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ