Το θετικό Self test σήμανε την αρχή του Γολγοθά!

Το θετικό Self test σήμανε την αρχή του Γολγοθά!

Αγαπητό Cretalive,

ο μικρός μου γιος, μαθητής νηπιαγωγείου, είχε θετικό αποτέλεσμα μετά τη διενέργεια του υποχρεωτικού self test εχθές το βράδυ. Τηρώντας τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας δηλώσαμε το θετικό αποτέλεσμα στην κρατική πλατφόρμα για το selftesting και αναζητήσαμε δημόσιες δομές, για επαναληπτικό διαγνωστικό έλεγχο.

Σήμερα το πρωί στηθήκαμε στην ουρά της διαγνωστικής δομής που λειτουργεί στην πλατεία Ελευθερίας μαζί με άλλους γονείς με μικρά και μεγαλύτερα παιδιά. 10 λεπτά πριν ξεκινήσει ο έλεγχος ενημερωθήκαμε από κάποια υπεύθυνη ότι τα rapid tests που διενεργουνται εκεί δε γίνονται σε παιδιά κάτω των 8 ετών... Στην εύλογη απορία όλων μας η υπεύθυνη δεν ήταν σε θέση να δώσει κάποια λύση.

Καλώντας τον ΕΟΔΥ περιμέναμε μάταια 40 λεπτά στην αναμονή... Τελικά ενημερωθήκαμε από γονέα που βρισκόταν σε αντίστοιχη θέση και είχε μιλήσει με κάποιον αρμόδιο ότι τα παιδια μικρών ηλικιών πρέπει να κάνουν το επαναληπτικό τεστ σε παιδιατρική δομή και ότι θα μπορούσαμε να απευθυνθούμε σε παιδίατρο του ΙΚΑ. Όντως το παιδί μου έκανε τον επανέλεγχο στο ΙΚΑ και είμαστε εν αναμονή των αποτελεσμάτων.

Αναρωτιέμαι όμως, γιατί δεν υπάρχει κατάλληλη ενημέρωση και μέριμνα για τους μικρούς μαθητές, εφόσον τα rapid tests δεν είναι κατάλληλα γι αυτούς. Αν δεν μας είχε συμβουλεύσει αυτός ο γονιός στην πλατεία Ελευθερίας, ακόμα μάλλον θα ψαχνόμασταν ή για να είμαι ειλικρινής θα είχαμε καταφύγει άμεσα σε κάποια ιδιωτική δομή. Μπορούν όμως όλοι οι γονείς να καλύπτουν τα έξοδα διαγνωστικών τεστ των μικρών παιδιών τους σε ιδιωτικές δομές;

Μία προβληματισμένη μητέρα

Τ.Π.

 

Δείτε επίσης:

Δεν έλειψαν και σήμερα οι αρνητές των self tests στα σχολεία της Κρήτης

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ