Λύση στο πρόβλημα ύδρευσης από τον Δήμο Φαιστού

Λύση στο πρόβλημα ύδρευσης από τον Δήμο Φαιστού

Η γεώτρηση έχει ήδη δώσει λύσεις στις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν ειδικότερα το καλοκαίρι που η ζήτηση υπερπολλαπλασιάζεται λόγω καιρικών συνθηκών και επισκεπτών.

Με επιπλέον 35 κυβικά την ώρα ενισχύεται το δίκτυο της Δημοτικής Ενότητας Τυμπακίου, μετά από την ενεργοποίηση γεώτρησης στην περιοχή του ποταμού Μάγειρου.

Η γεώτρηση, που είχε ανοιχτεί από το 2013 παρέμενε ανενεργή μέχρι και σήμερα, ωστόσο η ΔΕΥΑ του Δήμου Φαιστού προχώρησε στην αναγκαία τοποθέτηση πρόσθετου δικτύου κι όλου του αναγκαίου ηλεκτρουδρευλικού εξοπλισμού προκειμένου να λειτουργήσει.

1

Η γεώτρηση έχει ήδη δώσει λύσεις στις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν ειδικότερα το καλοκαίρι που η ζήτηση υπερπολλαπλασιάζεται λόγω καιρικών συνθηκών και επισκεπτών. Παρ’ όλα αυτά, λόγω της γενικότερα υπεραυξημένης ζήτησης του καλοκαιριού και δεδομένων των υφιστάμενων συνθηκών, συστήνεται η ορθολογική χρήση νερού απ’ όλους, ενώ τονίζεται πως το νερό ύδρευσης πρέπει να καταναλώνεται με φειδώ και σε καμία περίπτωση για τις ανάγκες άδρευσης.  

«Από την πρώτη στιγμή που διαπιστώσαμε τις αυξημένες ανάγκες είπαμε πως θα αναζητήσουμε λύση στο πρόβλημα και θα απαντήσουμε στα όποια ζητήματα» αναφέρει με δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Μανώλης Ορφανουδάκης και προσθέτει:

«Έχουμε αναφερθεί κατ’ επανάληψη στον ανταποδοτικό χαρακτήρα της ΔΕΥΑ. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε καθημερινά καλύπτοντας ανάγκες και δίνοντας λύσεις».


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ