ΚΡΗΤΗ

Μ. Συντυχάκης: Αναγκαία η κατασκευή και λειτουργία σύγχρονου και ασφαλούς κτιρίου για το Μουσικό-Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου

Συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ

Μανώλης Συντυχάκης, Βουλή
Photo Credits: @intime (αρχείου)

Τα προβλήματα που αφορούν τη σχολική στέγη για το Μουσικό και Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου ανέδειξε ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Στη σχετική ανακοίνωση του Ηρακλειώτη βουλευτή επισημαίνονται τα εξής:

«Όπως είπε, πιο συγκεκριμένα, είναι γνωστό εδώ και χρόνια σε όλες τις κυβερνήσεις και τις περιφερειακές και δημοτικές αρχές ότι τα σχολεία αυτά στεγάζονται σε ακατάλληλα και ανεπαρκή κτίρια στην πρώην αμερικανική βάση των Γουρνών, η οποία έχει παραδοθεί στο μεγάλο κεφάλαιο για επενδύσεις. Στηλίτευσε, ακόμα, το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις διαχρονικά υποχρηματοδοτούν τη δημόσια Παιδεία και ιεραρχούν τις προτεραιότητές τους με βάση τα κέρδη των λίγων και όχι τις λαϊκές ανάγκες, ενώ ειδική αναφορά έκανε και στην κατάργηση των σχολικών επιτροπών, με την οποία επιδιώκεται, σε περίοδο πολεμικής οικονομίας και προετοιμασίας, περαιτέρω πετσόκομμα στις κρατικές δαπάνες για την Παιδεία.

Ως εκ τούτου, κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει τι μέτρα θα λάβει γι ασφαλή και σύγχρονη σχολική στέγη για το Μουσικό-Καλλιτεχνικό Σχολείο με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, χρηματοδότηση εξασφαλισμένη από το κράτος, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, χωρίς καμία εμπλοκή των ιδιωτών, ΣΔΙΤ.

Απαντώντας στην Ερώτηση του ΚΚΕ, ο υφυπουργός Εσωτερικών Βασίλης Σπανάκης έσπευσε, όπως συνηθίζει να κάνει, να ξεστομίσει κατηγορίες περί κινδυνολογίας και να υπερασπιστεί με σθένος το έργο της κυβέρνησης στην ανακαίνιση σχολικών κτιρίων μέσω του περιβόητου προγράμματος Μ. Γιαννάκου, αλλά και του δήμου, το οποίο δεν πρέπει να εκμηδενίζεται, όπως μονότονα λένε. Αναφορικά με το γεγονός ότι τα σχολεία που αφορά η Ερώτηση στεγάζονται σε κοντέινερ, ο υφυπουργός δήλωσε ότι προς το παρόν «εξετάζεται» η σύνταξη και η έγκριση τοπικού ρημοτομικού σχεδίου. Ωστόσο, ο υφυπουργός δεν παρέλειψε να εκφράσει και την περηφάνια του για την όλο και πιο βαθιά εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους, με ευθύνη της κυβέρνησης, παρέχοντας πακτωλό χρημάτων για πολεμικές δαπάνες και διατηρώντας, ταυτόχρονα, ακάλυπτες τις ανάγκες της νεολαίας για σύγχρονη, δημόσια και δωρεάν Παιδεία.  

Ο Μ. Συντυχάκης στη δευτερολογία του επισήμανε πως αποτελεί «κατεπείγον ζήτημα» η ανέγερση με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και κρατική χρηματοδότηση νέων σχολικών κτιρίων που θα μπορούν να καλύψουν επαρκώς τις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών. Μάλιστα, έκανε ειδική αναφορά στην πρόταση χωροθέτησης που υπάρχει και αφορά το στρατόπεδο «Γιακουμάκη» για το Μουσικό Σχολείο και το «Μπετεινάκη» για το Καλλιτεχνικό, για την οποία, κιόλας, φαίνεται να μην είχε γνώση ο υφυπουργός...

Υπογράμμισε πως τα Καλλιτεχνικά και Μουσικά Σχολεία έχουν ιδιαίτερες προδιαγραφές σε σχέση με τα συμβατικά αναφορικά με τις υποδομές ενώ στάθηκε και στη διαχρονική υποχρηματοδότηση των σχολείων στο όνομα των πολεμικών ΝΑΤΟικών δαπανών.

«Άρα λοιπόν ενώ υπάρχει πλούτος που βγαίνει με τον ιδρώτα ενός λαού, εσείς το διοχετεύετε προς άλλες κατευθύνσεις και κάνετε το κορόιδο. Θεωρούμε λοιπόν αναγκαία ώριμη την κατασκευή, λειτουργία ενός σύγχρονου και ασφαλούς κτηρίου στα οικόπεδα που σας ανέφερα και έχουν υποδειχθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά στο τέλος ο Μ. Συντυχάκης». 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση