"Μάχη" με το χρόνο και τον καιρό για την ανακούφιση των πληγέντων

"Μάχη" με το χρόνο και τον καιρό για την ανακούφιση των πληγέντων

Οι οικίσκοι για τη φιλοξενία των σεισμοπαθών δεν αναμένονται πριν την Τετάρτη

Την ώρα που οι μετασεισμοί συνεχίζονται και "ταρακουνούν" τους ήδη ταλαιπωρημένους και φοβισμένους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου, στο Αρκαλοχώρι - και όχι μόνο - φορείς και υπηρεσίες επιδίδονται σε ένα αγώνα δρόμου προκειμένου να διαμορφωθεί ο κατάλληλος χώρος όπου θα τοποθετηθούν οι οικίσκοι.

Όπως έχει ήδη γράψει το Cretalive, οι πρώτοι 30 εξ αυτών δεν αναμένονται στην Κρήτη πριν ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες για να μπορούν να τοποθετηθούν, όπως να μπουν οι δοκοί στήριξης, να γίνει το δίκτυο αποχέτευσης κ.α.

Ο υπό διαμόρφωση χώρος έχει έκταση 4 στρεμμάτων και σύμφωνα με τους αρμόδιους μηχανικούς το πρωί της Δευτέρας αναμένεται να "πέσει" μπετόν. Με δεδομένο ότι χρειάζεται ικανός χρόνος να στεγνώσει και ενώ θα είναι σε εξέλιξη και άλλες εργασίες, οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι οι πρώτοι οικίσκοι για την φιλοξενία των πληγέντων δεν αναμένονται πριν την Τετάρτη.

oikismos

arkaloxori

Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχώριου: Μεγάλη η προσφορά, μεγάλες και οι ανάγκες 

Την ίδια ώρα, στο Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου, όπου συγκεντρώνεται η βοήθεια που φτάνει απ' όλη την Ελλάδα προς ανακούφιση των πληγέντων, επικρατεί αναβρασμός. Πολλοί είναι από την πρώτη στιγμή οι εθελοντές που βρίσκονται στο πλευρό των σεισμόπληκτων και βοηθούν με όποιο τρόπο τους ζητηθεί. Μαγειρεύοντας, διανέμοντας φαγητό και είδη πρώτης ανάγκης στα χωριά, κρατώντας έστω συντροφιά σε ηλικιωμένους ανθρώπους που ο σεισμός τους άλλαξε τη ζωή από τη μία στιγμή στην άλλη. To βράδυ της Παρασκευής στις σκηνές που έχουν στηθεί έμειναν 150 άνθρωποι. 

ekthesiako kentro

Η αγωνία όλων είναι να μην ξεχαστούν όταν σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας. Προς τούτο όλοι απευθύνουν έκκληση σε πολίτες από όλο το νησί αλλά και εκτός, να διαθέσουν λίγες ώρες από τον χρόνο τους για να βοηθήσουν όπως μπορούν. 

arkaloxori

Στο πλευρό των κατοίκων που ακόμα δεν έχουν συνειδητοποιήσει τί τους έχει ξημερώσει, βρίσκονται και σήμερα τόσο ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Αντιπεριφερειάρχες αλλά και το σύνολο των στελεχών του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

arkaloxori

 

Δείτε επίσης:

Γίνε εθελοντής στο Αρκαλοχώρι, μπορείς!

Φουντώνει το κύμα αλληλεγγύης προς τους σεισμόπληκτους

Γ. Παπαδόπουλος: "Ο κύριος σεισμός στην Κρήτη έγινε"

"Θεριεύει" και πάει το κύμα αλληλεγγύης για τους σεισμόπληκτους

Πολλοί οι μετασεισμοί, ακόμα περισσότερη η αλληλεγγύη!

2.800 μικροσεισμούς έχουν καταγράψει ως τώρα οι επιστήμονες στο Αρκαλοχώρι!

Κρεβάτια για τους σεισμόπληκτους στο Κλειστό Γήπεδο Αρκαλοχωρίου

3.172 έλεγχοι στις περιοχές που "χτυπήθηκαν" από τους σεισμούς

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ