"Θεριεύει" και πάει το κύμα αλληλεγγύης για τους σεισμόπληκτους

"Θεριεύει" και πάει το κύμα αλληλεγγύης για τους σεισμόπληκτους

Η κινητοποίηση του κόσμου για τους σεισμόπληκτους είναι συγκινητική - Στο Αρκαλοχώρι ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΣ την Παρασκευή

"Θεριεύει" και πάει το κύμα αλληλεγγύης για τους σεισμόπληκτους της ευρύτερης περιοχής του Αρκαλοχωρίου, μετά τις ισχυρότατες  δονήσεις άφησαν πίσω τους τεράστιες καταστροφές.

Ήδη από τις πρώτες ώρες, η κινητοποίηση του κόσμου είναι συγκινητική, με πολίτες από κάθε γωνιά της χώρας να σπεύδουν για να βοηθήσουν όπως μπορούν, όλους εκείνους τους ανθρώπους που έχασαν τους κόπους μιας ζωής από τη μια στιγμή στην άλλη.

Επιχειρηματίες, φορείς, απλοί άνθρωποι, κτηνοτρόφοι από άλλες περιοχές της Κρήτης βρέθηκαν απόψε στο Εκθεσιακό Κέντρο για να προσφέρουν τρόφιμα, και να καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν.

Την ίδια ώρα όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, αρχίζει να υπάρχει ενδιαφέρον για τα σπίτια που διατίθενται όπως έγραψε νωρίτερα το cretalive στο Ηράκλειο , με δεδομένο ότι οι καιρικές συνθήκες άλλαξαν και η θερμοκρασία σημείωσε αισθητή πτώση με την διαμονή στις σκηνές που έχουν στηθεί στην περιοχή να μην είναι οι ιδανικές. Μάλιστα υπάρχουν και κάποιες ιδιαίτερες περιπτώσεις όπως αυτή μιας κοπέλας ετοιμόγεννης που καταστράφηκε το σπίτι της.

Αξίζει να σημειωθεί πως την Παρασκευή, αναμένεται να βρεθεί στο Αρκαλοχώρι, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείο Εσωτερικών, καθώς η διαδικασία για την εγκατάσταση των πρώτων οικίσκων "τρέχει". Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι γύρω στους 35 που θα έρθουν οικίσκους σχεδιάζεται να εγκατασταθούν εκεί κοντά στο Εκθεσιακό Κέντρο.

Δείτε επίσης

Όλη η κρητική ψυχή σε μια μαντινάδα!

Αρκαλοχώρι: Η συγκίνηση του Ιερώνυμου και η "γλώσσα της αλήθειας" μέσα στην σκηνή

Έως και 400 άτομα μπορούν να φιλοξενηθούν σε διαμερίσματα στο Ηράκλειο

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ