Μαμουλάκης για ΒΟΑΚ: Οριζόντια διόδια για όλους παρά τις δυνατότητες που δίνει το Ευρωπαϊκό πλαίσιο

Μαμουλάκης για ΒΟΑΚ: Οριζόντια διόδια για όλους παρά τις δυνατότητες που δίνει το Ευρωπαϊκό πλαίσιο
Newsroom
Newsroom

"Ξέχασαν τη δήλωση Μητσοτάκη για «ΒΟΑΚ χωρίς διόδια» - Αδιαφορούν για την Ευρωπαϊκή Οδηγία που προβλέπει μείωση διοδίων στους μόνιμους χρήστες"

Εμμένει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, δια στόματος του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών, για διόδια για όλους στον ΒΟΑΚ, ακόμα και μετά την σχετική Ευρωπαϊκή Οδηγία που δίνει την δυνατότητα για καθιέρωση εξαιρετικά μειωμένων τιμών διοδίων για τους μόνιμους κατοίκους μιας περιοχής

Αυτό προέκυψε σήμερα Παρασκευή 10/6, κατά τη διαδικασία συζήτησης στη Βουλή Επίκαιρης Ερώτησης του αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ, Βουλευτή Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη.

Πιο αναλυτικά, ο Χάρης Μαμουλάκης, καταθέτοντας στα πρακτικά της Βουλής δήλωση του Κ. Μητσοτάκη από το Ηράκλειο (Μάρτιος 2017), με την οποία επεσήμανε ότι ο ΒΟΑΚ πρέπει να κατασκευαστεί χωρίς διόδια τόνισε απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών: «Η αναξιοπιστία της Κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι γνωστή και πολλαπλώς αποδεδειγμένη. Αλλάζετε θέσεις και απόψεις σαν τα πουκάμισα. Μόνο που με τις επαναλαμβανόμενες ανακολουθίες, μπερδεύεστε και οι ίδιοι.». Παράλληλα, επεσήμανε στον Υπουργό ότι με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2022/362, καταρρίπτεται κάθε δικαιολογία περί δήθεν «απαγόρευσης» της μείωσης των διοδίων, τονίζοντας: «Μετά και από το πράσινο φως της Ε.Ε., δεν έχετε πλέον καμία πρόφαση. Αυτό που μένει είναι να απαλλαγείτε από τις νεοφιλελεύθερες εμμονές σας, να σταματήσετε να αδιαφορείτε για το κοινωνικό σύνολο και να εφαρμόσετε τη συγκεκριμένη Οδηγία που στοχεύει στην προστασία των συμφερόντων των πολλών. Τόσο απλά».

 

Από την πλευρά του ο Κ. Καραμανλής, υπεραμύνθηκε των επιλογών της Κυβέρνησης και δεν θέλησε να δώσει απαντήσεις αναφορικά με τους λόγους για τους οποίους η Κυβέρνηση δεν εξετάζει τις δυνατότητες για μειωμένα διόδια που παρέχει η παραπάνω, νέα Ευρωπαϊκή Οδηγία.

 

 

Δείτε επίσης

Καραμανλής: Μια νέα χάραξη του ΒΟΑΚ θα σήμαινε εκτόξευση του κόστους

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ