Μαθητές και τροχονόμοι συζητούν για την προσβασιμότητα

Newsroom
Newsroom

Βιωματική δράση για τα παιδιά του 17ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου από το Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου

Μαθητές του 17ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου και αστυνομικοί της Τροχαίας Ηρακλείου, κυκλοφόρησαν πεζοί στην πόλη του Ηρακλείου, εξετάζοντας το ζήτημα της ομαλής προσβασιμότητας των πολιτών, παρατηρώντας την οδηγική συμπεριφορά και την στάθμευση των οχημάτων στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μας. 

Οι μαθητές μέσα από αυτή την βιωματική δράση αντιλήφθηκαν ότι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που είτε εκ γενετής, είτε μετά από κάποιο ατύχημα αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες κατά την μετακίνησή τους, όπως επίσης τις ίδιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν και οι ηλικιωμένοι αλλά και γονείς που κυκλοφορούν στους δρόμους με το παιδικό καροτσάκι. 

Δράση Τροχαίας Ηρακλείου Προσβασιμότητα

Για το λόγο αυτό, όλοι εμείς οι υπόλοιποι, έχουμε υποχρέωση να σεβόμαστε τα άτομα αυτά και να τα βοηθάμε, μέσα από τη δική μας συμπεριφορά να μετακινηθούν ελεύθερα και ανεμπόδιστα,  προσφέροντας με τον τρόπο αυτό σε κάθε πολίτη το αναφαίρετο δικαίωμα να ζει ελεύθερα χωρίς περιορισμούς και εμπόδια. 

Δράση Τροχαίας Ηρακλείου προσβασιμότητα

Παράλληλα οι μαθητές του 17ου Δ.Σ. Ηρακλείου διδάχθηκαν τον σωστό τρόπο μετακίνησης κυκλοφορώντας πεζοί σε μία πόλη, καθώς και τον ενδεδειγμένο τρόπο διάσχισης της οδού.     

Δείτε βίντεο από τη δράση:

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ