Μαθητές πολλών ταχυτήτων στα σχολεία της Κρήτης από την Δευτέρα

Κατερίνα Μυλωνά
Κατερίνα Μυλωνά
Μαθητές πολλών ταχυτήτων στα σχολεία της Κρήτης από την Δευτέρα

Φόβος για «έκρηξη» κρουσμάτων σε περιοχές, όπου οι σχολικές μονάδες παραμένουν ανοιχτές. Ποιοι Δήμοι προκαλούν ανησυχία, αν και δεν είναι στο «κόκκινο»

Της Κατερίνας Μυλωνά

Μία νέα πραγματικότητα θα ισχύσει από την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου στα σχολεία όλης της χώρας αλλά και της Κρήτης. Το νησί, ουσιαστικά, χωρίζεται στα τρία, λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού, και μόνο στις περιφερειακές ενότητες Ηρακλείου και Χανίων τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Όπως είναι γνωστό, στο Δήμο Αγίου Νικολάου, τα μαθήματα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση ενώ στο Δήμο Ρεθύμνου θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης εκπαίδευση για νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια και εξ αποστάσεως εκπαίδευση για λύκεια (και γυμνάσια με λυκειακές τάξεις).

Παράλληλα, αυξάνεται ο αριθμός των τμημάτων που βάζουν λουκέτα στην Κρήτη. Μέσα στο Σαββατοκύριακο, έγινε γνωστό πως έχουμε θετικά κρούσματα στο 2ο δημοτικό σχολείο Κισσάμου, στο γυμνάσιο Μελεσών και στο δημοτικό σχολείο Αγίων Παρασκιών.

Συγκεκριμένα, στο γυμνάσιο Μελεσών θετική βρέθηκε μαθήτρια του Β3 τμήματος και το τμήμα θα μείνει κλειστό για δύο βδομάδες. Σε καραντίνα για αυτό το διάστημα μπαίνουν όλα τα παιδιά του τμήματος , τα μεταφερόμενα παιδιά του Αστριτσίου και του Αλαγνίου, οι καθηγητές που δίδαξαν στο παραπάνω τμήμα  πάνω από μία ώρα για την Τρίτη 2 και Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου.

Το συντομότερο θα γίνει απολύμανση των χώρων του γυμνασίου από ειδικό συνεργείο .Τα υπόλοιπα τμήματα του σχολείου θα λειτουργούν με τους υπόλοιπους καθηγητές που δεν θα μπουν σε καραντίνα.

Στο Δημοτικό σχολείο Αγίων Παρασκιών, βρέθηκε θετικός μαθητής της ΣΤ΄ τάξης.

Σε καραντίνα μπαίνουν από την Δευτέρα και για δύο βδομάδες όλα τα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης, τα μεταφερόμενα παιδιά του Αστριτσίου και του Αλαγνίου, το σύνολο των παιδιών του ολοήμερου σχολείου, η δασκάλα της ΣΤ΄ τάξης και η εκπαιδευτικός των γαλλικών.

Τα υπόλοιπα παιδιά του σχολείου μπορούν να προσέρχονται κανονικά στα μαθήματα, γιατί, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, το σχολείο παραμένει ανοιχτό.

Έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα έλεγχος με μοριακό τεστ όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Ακόμα, άτομο του περιβάλλοντος εκπαιδευτικού στο δημοτικό σχολείο Αρχανών βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό. Η δασκάλα δεν έχει νοσήσει, θα είναι, όμως, σε καραντίνα. Τα παιδιά θα κάνουν κανονικά μάθημα.

«Βράζει» ο Μυλοπόταμος

Είναι γνωστή η υπόθεση με το λύκειο Πανόρμου όπου συνολικά εντοπίστηκαν έξι κρούσματα, το πρώτο ήταν η αιτία για το λουκέτο, τα άλλα πέντε παιδιά νόσησαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας, όλα από συγκεκριμένη περιοχή, όπου κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου για να πραγματοποιήσει rapid tests. Μάλιστα, τεστ θα γίνουν την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου στα Λιβάδεια και την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στα Ανώγεια.

Από την Δευτέρα, θα κλείσουν δύο τμήματα, τα Β3 και Γ4 του λυκείου Περάματος, καθώς και ένα τμήμα του γυμνασίου. Σε καραντίνα μπαίνουν και τέσσερις εκπαιδευτικοί και ίσως χρειαστεί να μπουν και μαθητές που μεταφέρονται με το λεωφορείο.

Κρούσματα εντοπίστηκαν και στο λύκειο Ανωγείων, δεν κρίθηκε σκόπιμο το σχολείο να κλείσει.

Η κατάσταση στον Άγιο Νικόλαο

Η υπεύθυνη για τη διαχείριση κρουσμάτων κορωνοϊού στην διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λασιθίου και μέλος του συλλόγου εκπαιδευτικών  ΠΕ Μεραμβέλλου – Οροπεδίου Λασιθίου, κ. Μαρία Στρατάκη, αναφέρει στο Cretalive πως το προηγούμενο διάστημα επικράτησε αναστάτωση λόγω των αυξημένων κρουσμάτων στα σχολεία της περιοχής.

Μαρία Στρατάκη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ