Με ανικανοποίητα τα αιτήματά τους, οι αγρότες στρέφονται σε βουλευτές και αυτοδιοικητικούς

Με ανικανοποίητα τα αιτήματά τους, οι αγρότες στρέφονται σε βουλευτές και αυτοδιοικητικούς

Συνάντηση την Κυριακή - Προσκεκλημένοι βουλευτές και αυτοδιοικητικοί

Ανικανοποίητα παραμένουν τα αιτήματά των αγροτών της Κρήτης, οι οποίοι δίνουν νέο ραντεβού την ερχόμενη Κυριακή στις 18.00, προσκαλώντας Κρητικούς βουλευτές και αυτοδιοικητικούς σε νέα συνάντηση στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ένωσης Ηρακλείου.

Όπως επισημαίνεται από το Παγκρήτιο Συντονιστικό Όργανο Αγροτών, κατά τη χθεσινοβραδινή συνάντηση στην αίθουσα της ΕΑΣΗ σε σχέση με τα αποτελέσματα του συλλαλητηρίου των Κρητών αγροτών στην Αθήνα και τις επαφές με την ηγεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ και του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στις 9 και 10 Νοεμβρίου, διαπιστώθηκε ότι δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά τους και συγκεκριμένα:

•    Δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα τεχνικής φύσης, σχετικά με ζητήματα μη πληρωμής κατά την προκαταβολή των επιδοτήσεων Οκτωβρίου.
•    Το πρόβλημα είναι μεγάλο και αφορά παραγωγούς τόσο της φυτικής όσο και της ζωικής παραγωγής.
•    Το ζήτημα επηρεάζει την ευρύτερη τοπική οικονομία και δραστηριότητα του νησιού και όχι μόνο τους αγροτοκτηνοτρόφους. 
•    Εντοπίζεται μεγάλος κίνδυνος στην επόμενη προγραμματική περίοδο, κατά την προσεχή δεκαετία να απολέσει μεγάλο ποσοστό κοινοτικών πόρων.
•    Τα εξαιρετικά προϊόντα της Κρήτης όπως η σταφίδα, το λάδι, τα κηπευτικά, τα τυροκομικά, το κρέας κ.α να χάσουν την οικονομική αξία τους ως προς την διατροφική προσφορά μέσω των ελληνοποιήσεων και της γενικότερης πολιτικής αδράνειας του υπουργείου.

 

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ