Με βίντεο "απαντά" ο ιερέας που τέθηκε σε αργία στο Ρέθυμνο - Μιλά για "διωγμό"!

Newsroom
Newsroom

Μόλις την Πέμπτη, η Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου εξέδωσε απόφαση για την αργία του ιερέα

Αμετακίνητος παραμένει ο ιερέας της ενορίας της Παναγίας της Ελευθερώτριας στην Άνω Καλλιθέα στο Ρέθυμνο,  Εμμανουήλ Σαρρής, που τέθηκε σε αργία καθώς αρνήθηκε να μνημονεύει το όνομα του Επισκόπου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, κατά τις λειτουργίες του στην ενορία.

Μόλις την Πέμπτη, η Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου εξέδωσε απόφαση για την αργία του ιερέα.

Την Παρασκευή,  σύμφωνα με το goodnet.gr, εκείνος επανήλθε με βίντεο στο προσωπικό του κανάλι στο youtube και απευθυνόμενος στον Επίσκοπο Ρεθύμνου, ουσιαστικά αναφέρει: «Μολών λαβέ! Αν τολμάς, έλα να την πάρεις την Ενορία, Άγιε Μητροπολίτα Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Πρόδρομε Ξενάκη».

Στο επίμαχο βίντεο κάνει λόγο για «διωγμό που είναι άδικος», αναφέρει ότι του «προσάπτουν 15 κατηγορίες», ότι απέρριψαν «την γραπτή του απολογία» και πως «από την Μητρόπολη ζητούν να παραδώσει  την ενορία την Δευτέρα 20 Μαρτίου».

Καλεί δε τους πιστούς που αντιδρούν στην απόφαση της αργίας να διαμαρτυρηθούν, υπογράφοντας μία επιστολή που θα υπάρχει την προσεχή Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στον ναό, όπου ο ίδιος αναφέρει ότι θα τελέσει την τελευταία του λειτουργία.

Προαναγγέλλει, δε, κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας και άσκηση των νόμιμων δικαιωμάτων του «ειρηνικά και πολιτισμένα για να υπερασπιστούμε την αλήθεια» και βλασφημεί εξομοιώνοντας σχεδόν τον εαυτό του με τον Χριστό, λέγοντας πως «ο Χριστός διώκεται και όχι ένας παπάς που τόλμησε να πει την αλήθεια και να διαφωτίσει τον κόσμο για όσα γίνονται στην εκκλησιαστική επικαιρότητα τα τελευταία χρόνια και έχουν εξοργίσει τους πιστούς».

 

Δείτε επίσης:

Μετά το κήρυγμα κατά της μάσκας, ξανά σε "μπελάδες" ο ιερέας

Σε αργία ο ιερέας που δεν μνημόνευε τον Επίσκοπο Ρεθύμνου και την Ιερά Σύνοδο

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο 

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ