Με επιτυχία διεξήχθη στο Ηράκλειο το 1ο event κρητικής γαστρονομίας

Νικητές της πιο πρωτότυπης γευστικής δοκιμασίας αναδείχθηκαν οι πρώτες ύλες της κρητικής γης

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η επιτυχία της πιο πρωτότυπης γευσιγνωσίας, που διοργανώθηκε τη Δευτέρα 4 Απριλίου, από το εστιατόριο “Μεράστρι” και το Cretalive, με τη συμμετοχή τεσσάρων αναγνωστών και τεσσάρων food experts.

Οι ειδικοί και οι λάτρεις της κρητικής κουζίνας “ένωσαν τις δυνάμεις τους” στο πλαίσιο της πρώτης εκδήλωσης “κρητογευσίας”, που είχε στόχο να μυήσει τους συμμετέχοντες στη γευστική αναγνώριση των αυθεντικών πρώτων υλών της Κρήτης, που εδώ και χρόνια χρησιμοποιεί το “Μεράστρι” για την παρασκευή των πιάτων του.

Μεράστρι event
Οι αναγνώστες μας και οι ιδιοκτήτες του "Μεράστρι

Το event της περασμένης Δευτέρας είχε μια αξιοσημείωτη ιδιαιτερότητα, ήταν μια δοκιμασία blind tasting, κατά την οποία οι αξιολογούμενοι θα έπρεπε να καταλάβουν με τη γεύση και την όσφρηση ποιο από τα εδέσματα που γεύτηκαν ήταν παρασκευασμένο με ντόπιες, υψηλής ποιότητας, πρώτες ύλες και ποιο με υλικά εισαγωγής.

Μεράστρι event
Βαγγελιώ Κασσαπάκη - Δημιουργός του βραβευμένου food blog "Κρήτη Γαστρονομικός Περίπλους” (CretanGastronomy.gr)

Η γευσιγνωσία έλαβε χώρα στον γνωστό φιλόξενο χώρο του “Μεράστρι” στο πλαίσιο μιας διαδικασίας, την οποία όλοι οι συμμετέχοντες χαρακτήρισαν ως συναρπαστική. Οι food experts και οι τέσσερις αναγνώστες του Cretalive που επελέγησαν με κλήρωση, κλήθηκαν να δοκιμάσουν ζεύγη όμοιων πιάτων της κρητικής παραδοσιακής γαστρονομίας, με κλειστά μάτια και στη συνέχεια να επιλέξουν ποιο κατά τη γνώμη τους ήταν το έδεσμα εκείνο, που είχε παρασκευαστεί με τις διατροφικά ανώτερης ποιότητας πρώτες ύλες της Κρήτης.

Μεράστρι event
Λένα Ηγουμενάκη - Πρόεδρος του Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας

Το εντυπωσιακό ήταν πως οι κριτές της γευστικής δοκιμασίας στη συντριπτική τους πλειονότητα ήταν σε θέση να διακρίνουν και μάλιστα με ευκολία ποιο ήταν το “αμιγώς” κρητικό πιάτο.

Τόσο οι συμμετέχοντες όσο και οι ιδιοκτήτες και η σεφ του εστιατορίου απόλαυσαν την όλη διαδικασία, που είχε ως στόχο την εξοικείωση αισθητική και βιωματική με την έννοια της “κρητογευσίας”.

Μεράστρι event
Μάνος Γιακουμάκης - MSc., Πρόεδρος του Περιφ. Τμήματος Κρήτης της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδας & Υπεύθυνος Τμήματος Διαιτολογίας Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Ο ενθουσιασμός των food experts και των αναγνωστών του Cretalive ήταν έκδηλος, ενώ η βραδιά ολοκληρώθηκε με την υπόσχεση μιας νέας γευστικής διοργάνωσης.

Μεράστρι event
Νίκος Κριτσωτάκης  - Σεφ αρτοποιίας, Τεχνικός σύμβουλος αρτοποιίας RnD

Στο video που ακολουθεί δείτε βήμα προς βήμα τη διαδικασία που ακολουθήθηκε αλλά και πώς κατέγραψε η κάμερα του Cretalive τις εντυπώσεις των συμμετεχόντων:


Διαβάστε επίσης:

Το Μεράστρι αναδεικνύει την σημασία της “Κρητογευσίας” μέσα από μία διοργάνωση ‘blind tasting event’

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ