Με επιτυχία διεξήχθη στο Ηράκλειο το 1ο event κρητικής γαστρονομίας

Με επιτυχία διεξήχθη στο Ηράκλειο το 1ο event κρητικής γαστρονομίας

Νικητές της πιο πρωτότυπης γευστικής δοκιμασίας αναδείχθηκαν οι πρώτες ύλες της κρητικής γης

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η επιτυχία της πιο πρωτότυπης γευσιγνωσίας, που διοργανώθηκε τη Δευτέρα 4 Απριλίου, από το εστιατόριο “Μεράστρι” και το Cretalive, με τη συμμετοχή τεσσάρων αναγνωστών και τεσσάρων food experts.

Οι ειδικοί και οι λάτρεις της κρητικής κουζίνας “ένωσαν τις δυνάμεις τους” στο πλαίσιο της πρώτης εκδήλωσης “κρητογευσίας”, που είχε στόχο να μυήσει τους συμμετέχοντες στη γευστική αναγνώριση των αυθεντικών πρώτων υλών της Κρήτης, που εδώ και χρόνια χρησιμοποιεί το “Μεράστρι” για την παρασκευή των πιάτων του.

Μεράστρι event

Το event της περασμένης Δευτέρας είχε μια αξιοσημείωτη ιδιαιτερότητα, ήταν μια δοκιμασία blind tasting, κατά την οποία οι αξιολογούμενοι θα έπρεπε να καταλάβουν με τη γεύση και την όσφρηση ποιο από τα εδέσματα που γεύτηκαν ήταν παρασκευασμένο με ντόπιες, υψηλής ποιότητας, πρώτες ύλες και ποιο με υλικά εισαγωγής.

Μεράστρι event

Η γευσιγνωσία έλαβε χώρα στον γνωστό φιλόξενο χώρο του “Μεράστρι” στο πλαίσιο μιας διαδικασίας, την οποία όλοι οι συμμετέχοντες χαρακτήρισαν ως συναρπαστική. Οι food experts και οι τέσσερις αναγνώστες του Cretalive που επελέγησαν με κλήρωση, κλήθηκαν να δοκιμάσουν ζεύγη όμοιων πιάτων της κρητικής παραδοσιακής γαστρονομίας, με κλειστά μάτια και στη συνέχεια να επιλέξουν ποιο κατά τη γνώμη τους ήταν το έδεσμα εκείνο, που είχε παρασκευαστεί με τις διατροφικά ανώτερης ποιότητας πρώτες ύλες της Κρήτης.

Μεράστρι event

Το εντυπωσιακό ήταν πως οι κριτές της γευστικής δοκιμασίας στη συντριπτική τους πλειονότητα ήταν σε θέση να διακρίνουν και μάλιστα με ευκολία ποιο ήταν το “αμιγώς” κρητικό πιάτο.

Τόσο οι συμμετέχοντες όσο και οι ιδιοκτήτες και η σεφ του εστιατορίου απόλαυσαν την όλη διαδικασία, που είχε ως στόχο την εξοικείωση αισθητική και βιωματική με την έννοια της “κρητογευσίας”.

Μεράστρι event

Ο ενθουσιασμός των food experts και των αναγνωστών του Cretalive ήταν έκδηλος, ενώ η βραδιά ολοκληρώθηκε με την υπόσχεση μιας νέας γευστικής διοργάνωσης.

Μεράστρι event

Στο video που ακολουθεί δείτε βήμα προς βήμα τη διαδικασία που ακολουθήθηκε αλλά και πώς κατέγραψε η κάμερα του Cretalive τις εντυπώσεις των συμμετεχόντων:


Διαβάστε επίσης:

Το Μεράστρι αναδεικνύει την σημασία της “Κρητογευσίας” μέσα από μία διοργάνωση ‘blind tasting event’

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ