Με επιτυχία η εκδήλωση της ΚΝΕ «Η νέα εποχή στην τεχνολογία απαιτεί μια νέα εποχή στην κοινωνία»

Newsroom
Newsroom

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Τ.Ο. Σπουδάζουσας Ηρακλείου της ΚΝΕ στις 19/4 στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, με τίτλο «Η νέα εποχή στην τεχνολογία απαιτεί μια νέα εποχή στην κοινωνία», με ομιλητή τον Σάββα Βασιλειάδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Γραμματέα της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιο ευρωβουλευτή. 

Σε δηλώσεις του ο Βασιλειάδης επισήμανε: 

«Οι νέες τεχνολογίες της ψηφιακής εποχής είναι πλέον κομμάτι της ζωής μας. Είναι αντικείμενο συζήτησης, μελέτης και έρευνας σε δεκάδες πανεπιστημιακές σχολές. Σε πολλούς χώρους δουλειάς εφαρμόζονται ήδη νέες τεχνολογίες για την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, ή και για τη μείωση του προσωπικού (…) Τόσο η δαιμονοποίηση της τεχνολογίας όσο και η ουτοπική, ντετερμινιστική προσδοκία της κοινωνικής ευημερίας, που θα προκύψει τάχα αυτόματα απ’ την τεχνολογική πρόοδο, αποτελούν τις δύο όψεις της ίδιας ανιστόρητης, εσφαλμένης θεωρητικής προσέγγισης. Το ζήτημα είναι ποιος και για ποια συμφέροντα καθορίζει τον προσανατολισμό, την ανάπτυξη και την αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας (…)

Το ίδιο συμβαίνει με το πλαίσιο και τη χρηματοδότηση που καθορίζει το περιεχόμενο και τις προτεραιότητες της επιστημονικής έρευνας (…) Νέες τεχνολογίες αξιοποιούνται ως όπλο υπεροχής στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Το ΝΑΤΟ χρηματοδοτεί επιστημονική έρευνα στο ΙΤΕ και προσκείμενους τεχνοβλαστούς μέσω του προγράμματος DIANA, με σκοπό την επιτάχυνση της επιχειρηματικής καινοτομίας για την επίλυση στρατιωτικών προβλημάτων μέσω νέων τεχνολογιών (…)

Συνεχίζουμε τον αγώνα, μαχητικά και αισιόδοξα, γιατί πλέον είμαστε πιο πολλοί, πιο έμπειροι και πιο δυνατοί, μαζί με χιλιάδες νέους και νέες που ύψωσαν αγωνιστικό ανάστημα, συμπορεύτηκαν μαζί μας και μπορούν να κάνουν τη διαφορά το επόμενο διάστημα. Με τη συμμετοχή στη συλλογική διεκδίκηση για να μπλοκάρουν στο σήμερα αντιεκπαιδευτικά μέτρα και να αποσπάσουν κατακτήσεις.

Με τη συμμετοχή τους στους φοιτητικούς συλλόγους και στις φοιτητικές εκλογές αναδεικνύοντας ξανά 1η δύναμη την Πανσπουδαστική (…) Με την πολιτική τους στάση και ψήφο στις ευρωεκλογές, για ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ. Για ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ, για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση! Για να ενισχυθεί το ρεύμα αμφισβήτησης της εγκληματικής πολιτικής του κέρδους, να μπει στο στόχαστρο ο πραγματικός ένοχος, το καπιταλιστικό σύστημα με τις ενώσεις του, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, τα κόμματα που το υπηρετούν. Για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού, την Ευρώπη των εργατών, των αγροτών, των λαών!»

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ