Με επιτυχία το συνέδριο της ΠΔΕ Κρήτης για τον μετασχηματισμό του σχολείου

Με επιτυχία το συνέδριο της ΠΔΕ Κρήτης για τον μετασχηματισμό του σχολείου
Newsroom
Newsroom

Οι εργασίες του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά από 19 έως 22 Μαΐου

Ολοκληρώθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία και σημαντική συμμετοχή οι εργασίες του 4ου Πανελληνίου Επιστημονικού Συνεδρίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης με τίτλο «Ο μετασχηματισμός του σχολείου στον 21ο αιώνα: Θέσεις - Αντιθέσεις - Συγκλίσεις» το οποίο πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ. 

Οι εργασίες του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά από 19 έως 22 Μαΐου 2022 και περίπου 100 εισηγητές από όλη την Ελλάδα μοιράστηκαν τις εμπειρίες και τα αποτελέσματα της εκπαιδευτικής έρευνας και πρακτικής τους καλύπτοντας, ένα ευρύ φάσμα της παιδαγωγικής επιστήμης. 

Το στίγμα του συνεδρίου έδωσαν, οι πέντε προσκεκλημένοι ομιλητές με τις πολύ ενδιαφέρουσες και στοχευμένες κεντρικές ομιλίες τους ομιλίες τους, ο κ. Αλέξης Κόκκος, Ομ. Καθηγητής Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο με τίτλο, η κ. Αικατερίνη Κασιμάτη ,Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος της ΑΣΠΑΙΤΕ, η κ. Θεοδώρα - Ντορέττα Αστέρη, συντονίστριας ΙΕΠ, ο κ. Μάνος Παυλάκης, Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Frederick  και ο κ. Τεύκρος Μιχαηλίδης , συγγραφέας-μαθηματικός.

Στο Στρογγυλό Τραπέζι υπό την προεδρεία του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Εμμανουήλ Καρτσωνάκη και τον συντονισμό της κ. Αρετής Βουράκη, υπ. προώθησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων ΠΔΕ Κρήτης, διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί συνομίλησαν για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus: η κ. Μαρία Ντανιέλλα Μαρούδα, Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλόδοξίας (ECRI) του Συμβουλίου της Ευρώπης (Στρασβούργο), επικ. καθηγήτρια τμήματος Διεθνών Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, η κ. Αραβέλλα Ζαχαρίου, Προϊσταμένη Μονάδας Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη στο ΙΕΠ Κύπρου,  ο κ. Παναγιώτης Γρηγορίου, Καθηγητής Διεθνών & Ευρωπαϊκών Θεσμών Παν/μιου Αιγαίου και ο κ. Νίκος Βιδάκης, αν. Καθηγητής Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ). 

Εξέχουσα στιγμή του συνεδρίου υπήρξε η απονομή, από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης ,Τιμητικής Διάκρισης στον Πανεπιστημιακό Δάσκαλο Ιωάννη Πυργιωτάκη, Ομότιμο Καθηγητή – πρ. Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, για την πολύτιμη, πολυετή και πολυσήμαντη προσφορά του στην Εκπαίδευση με το ήθος, το ερευνητικό-συγγραφικό έργο και την επιστημονική διαδρομή του.

IMG_20220521_200141.jpg

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ