Με "κατεβασμένα ρολά" καφετέριες κι εστιατόρια

Με "κατεβασμένα ρολά" καφετέριες κι εστιατόρια

Οι επιχειρηματίες αλλά και οι εργαζόμενοι αγωνιούν για το μέλλον του κλάδου

Κλειστά είναι σήμερα τα περισσότερα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης στο Ηράκλειο, μετά την απόφαση που πήρε ο Σύνδεσμος Επισιτισμού και Διασκέδασης Ν. Ηρακλείου (Δείτε ΕΔΩ).

1

Κάποιες επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές, ορισμένες ωστόσο δουλεύουν κανονικά όπως "μαρτυρούν" και οι εικόνες από το κέντρο της πόλης του Ηρακλείου.

1

Μαλιστα, παρατηρείται το εξής φαινόμενο, μερικοί πολίτες να παίρνουν καφέ στο χέρι και κάθονται στις καρέκλες και τα τραπέζια των κλειστών καφέ.

Κλειστά παραμένουν και τα ψητοπωλεία.

2

1

3

Οι επιχειρηματίες δηλώνουν προβληματισμένοι για το μέλλον των καταστημάτων τους, καθώς όπως αναφέρουν τα μέτρα που έχουν θεσπιστεί με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού, καθιστούν τις επιχειρήσεις τους μη βιώσιμες.

2

Σύμφωνα με την πρόεδρο του συνδέσμου,  Μαρία Αντωνακάκη, «με αφορμή και την έναρξη των διεθνών πτήσεων στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, πρέπει να δείξουμε στην κυβέρνηση πως δεν γίνεται να συνεχίσουν να λειτουργούν τα μαγαζιά μας κάτω από αυτές τις συνθήκες».

1

Ήδη η οικονομική ζημιά που έχουν υποστεί οι επιχειρηματίες από την καραντίνα είναι τεράστια, ενώ σύμφωνα με την κα. Αντωνακάκη αν και οι επιχειρηματίες συμφωνούν με την τήρηση των κανόνων υγιεινής, υπάρχει τρομοκρατία και αναστάτωση» αναφορικά με την σφράγιση επιχειρήσεων.

3

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ