Με μάσκες διαμαρτυρήθηκαν για τον κορωνοϊό οι μαθητές

Με μάσκες διαμαρτυρήθηκαν για τον κορωνοϊό οι μαθητές

Με μάσκες και πανό έστειλαν το δικό τους μήνυμα..

Την ώρα που το ένα μετά το άλλο κλείνουν τμήματα σχολείων και στην Κρήτη με αφορμή κρούσματα της πανδημίας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, κάποιοι συνεχίζουν τον "αγώνα" τους ζητώντας μέτρα προστασίας στα σχολεία.

Νωρίτερα, στους δρόμους βγήκαν οι μαθητές του Γυμνασίου Αλικαρνασσού, στο Ηράκλειο, όπου ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη είναι πολύ μεγάλος. 

Αφορμή για την κινητοποίηση στάθηκε η πανδημία του κορωνοϊού και τα ελλειπή μέτρα που όπως τόνισαν σε ανακοίνωση τους,  έχει λάβει η πολιτεία για τα σχολεία.

Οι μαθητές φορώντας μάσκες και με πανό ανά χείρας έστειλαν το δικό τους μήνυμα... "Κάτω από τη μάσκα, έχουμε φωνή, μόρφωση και υγεία για κάθε μαθητή" ήταν ένα από τα συνθήματα των μαθητών.
 Οι μαθητές είχαν συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασακη, μαζί με εκπροσώπους του Συλλόγου γονέων και τους εκπαιδευτικούς τους.

Οι μαθητές του σχολείου, οι οποίοι διεκδικούν μεταξύ άλλων την ίδρυση νέου σχολείου, άκουσαν από τον αντιδήμαρχο να τους αναλύονται τα επιμέρους βήματα που πρέπει να γίνουν, με τρεις διακριτές διαδικασίες:

1.Η επίσημη αναγνώριση της ανάγκης ίδρυσης από δευτεροβάθμια, περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης και υπουργείο Παιδείας με έγκριση κτιριολογικου προγράμματος
2. Ο χαρακτηρισμός οικοπέδου του Δήμου στην νέα Αλικαρνασσό στον Άγιο Φανούριο ως χώρος Γυμνασίου διαδικασία που συντονίζει ο Μανώλης Βασιλάκης
3. Εκπόνηση μελετών για την ανέγερση όταν θα υπογραφεί η συμφωνία πλαίσιο για τις μελέτες σχολείων που είμαστε έτοιμοι να προκηρύξουμε

Σε δήλωσή του ο κ. Αναστασάκης ανέφερε:

"Φαίνεται ότι είναι κορεσμένο το εν λόγω σχολείο και υπάρχει ανάγκη ίδρυσης ενός  νέου Γυμνασίου. Συμφωνήσαμε σε πολύ συγκεκριμένα βήματα ώστε να δουν πρόοδο και ως προς την ανάγκη ίδρυσης ενός νέου σχολείου, που αυτό είναι αντικείμενο του Υπουργείου Παιδείας και στην χωροθέτηση ενός συγκεκριμένου οικοπέδου δίπλα στον Άγιο Φανουριο, που το συντονίζει η Δημοτική Περιουσία και ο κ. Βασιλάκης για τον χαρακτηρισμό του ως χώρο Γυμνασίου και για την εκπόνηση των σχετικών μελετών" 

Μαθητές Αλικαρνασσού


Μαθητές Αλικαρνασσού
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ