Με μια εφαρμογή, 163 δημοτικές υπηρεσίες στην οθόνη σας!

Αντώνης Παντινάκης
Αντώνης Παντινάκης
Με μια εφαρμογή, 163 δημοτικές υπηρεσίες στην οθόνη σας!

Ο Δήμος με βήμα... ταχύ επιχειρεί να συμβαδίσει με τις προσταγές της νέας – διαμορφωθείσας- εποχής!

Του Αντώνη Παντινάκη

Η ψηφιακή διακυβέρνηση, μέρα με τη μέρα, κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στο κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι του τόπου · και ο Δήμος Ηρακλείου με βήμα... ταχύ επιχειρεί να συμβαδίσει με τις προσταγές της νέας – διαμορφωθείσας- εποχής!

Οι κρίσεις γεννούν ευκαιρίες και τούτη εδώ η δύσκολη συγκυρία προσφέρει τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη να πάρει τη ζωή και καθημερινότητα του στα... χέρια του ·αλλά και στην ίδια την πόλη να κάνει ένα ψηφιακό άλμα.

Το πάτημα ενός κουμπιού αρκεί ώστε να ενεργοποιηθεί ο "Δημότης Ηρακλείου": Μία υπερσύγχρονη εφαρμογή, που ανανεώνεται διαρκώς κι έρχεται να (εξ)υπηρετήσει το αναπτυξιακό όραμα μιας "έξυπνης πόλης".

"Ο Δήμος Ηρακλείου πρωτοπορεί διαχρονικά στις ψηφιακές εφαρμογές” σχολιάζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Σισαμάκης και συμπληρώνει: “Στη λογική αυτή και στο πλαίσιο αυτό, εδώ και δύο χρόνια έχει δημιουργηθεί η εφαρμογή για κινητά Android και iOS "δημότης Ηρακλείου". Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι “Το "Ηράκλειο, έξυπνη πόλη" είναι ένας από τους αναπτυξιακούς μας πυλώνες”.

Οι χρήστες του “Δημότη Ηρακλείου” θα μπορούν να καταθέτουν ηλεκτρονικά τα αιτήματά τους προς τη Λότζια (όπως πχ για την έκδοση ενός πιστοποιητικού).

Ο κ. Σισαμάκης απευθύνει κάλεσμα στους δημότες “να κατεβάσουν την εφαρμογή και να έρθουν σε επαφή με τις 163 Υπηρεσίες του Δήμου τόσο σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία όσο και μετά από αυτή”. Διότι, η εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση θα συντείνει στην αποσυμφόρηση των Υπηρεσιών, λογικά και στην καλύτερη λειτουργία τους. Μια (ψηφιακή) επανάσταση χρειαζόμαστε για να κατατροπώσουμε το τέρας της γραφειοκρατίας!

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ