Με τα τρακτέρ τους στην Πλατεία Ελευθερίας, αγρότες και κτηνοτρόφοι

Με τα τρακτέρ τους στην Πλατεία Ελευθερίας, αγρότες και κτηνοτρόφοι

Εκπρόσωποί τους συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Κρήτης

Κινητοποίηση στην πλατεία Ελευθερίας πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας κτηνοτρόφοι και αγρότες του νομού Ηρακλείου, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας. 

Δείτε τί δήλωσαν στην κάμερα του Cretalive: 

 

Οι κτηνοτρόφοι επισκέφθηκαν τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και ζήτησαν τη συνδρομή του στην προσπάθεια επίλυσης των πολλών προβλημάτων του κλάδου, παραδίδοντας σχετικό υπόμνημα με τα αιτήματά τους από το κεντρικό κράτος. Ζήτησαν μάλιστα την παρέμβασή του Στ. Αρναουτάκη προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 

δφ

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσαν στις αυξήσεις των αγροτικών εφοδίων και στο «υπέρογκο κόστος της κτηνοτροφικής παραγωγής», γιατί είναι στοιχείο που τους αποτρέπει να συνεχίσουν να παράγουν, όπως χαρακτηριστικά τόνισαν. Σημείωσαν δε πως αν δεν δοθούν λύσεις σε θέματα όπως το αγροτικό πετρέλαιο, το κόστος παραγωγής, η συνδεδεμένη ενίσχυση του 2020 κ.α. προετοιμάζονται για δυναμικότερες κινητοποιήσεις.  

Στη συνάντηση μετείχαν ο Πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ηρακλείου Μιχάλης Γιαννακάκης, τα μέλη του Δ.Σ. του Κτηνοτροφικού Γεώργιος Προβίδης και Θανάσης Τσελεντάκης, το μέλος του Δ.Σ. του ΟΑΕΚ Γεώργιος Τζουλιαδάκης, καθώς και ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Αμπελουργών ΕλαιοκαλλιεργητώνΚρήτης Πρίαμος Ιερωνυμάκης.  

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ