Με τη Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης συναντήθηκαν εκπρόσωποι των αγροτών

Newsroom
Newsroom

Στο επίκεντρο τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου

Συνάντηση με την Συντονίστρια Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη πραγματοποίησαν την Τρίτη εκπρόσωποι των Αγροτικών Φορέων Κρήτης.

Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια υλοποίησης των αποφάσεων της πρόσφατης κινητοποίησης στο αεροδρόμιο Ηρακλείου στις 8 Σεπτεμβρίου, με κυρίαρχα αιτήματα την ανεπάρκεια στην διαδικασία εξεύρεσης εργατών γης εκ μέρους της πολιτείας καθώς και το υπέρογκο κόστος παραγωγής που καλούνται οι αγρότες να αντιμετωπίσουν για την νέα καλλιεργητική χρόνια.

Σε κοινή ανακοίνωση των Αγροτικών Συλλόγων Σητείας, Σελίνου Χανίων, Τυμπακίου και Ιεράπετρας επισημαίνεται ότι: "στην διαδήλωση αποφασίστηκε ομόφωνα ότι μόνο ο Πρωθυπουργός μπορεί να δώσει λύσεις ή να αναλάβει την ευθύνη για την υφιστάμενη κατάσταση στον πρωτογενή τομέα.
 Ζητήθηκε επισήμως από την κυρία Κοζυράκη να μεσολαβήσει ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στην Κρήτη ώστε να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατόν αυτή η συζήτηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Η κυρία Κοζυράκη με την σειρά της, στην άκρως εποικοδομητική συζήτηση που είχε με τους φορείς κατανόησε πλήρως τα θέματα και δεσμεύτηκε άμεσα να προωθήσει ανάλογα".
 

Δείτε εδώ το ψήφισμα των αγροτικών φορέων της Κρήτης

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ