Με τήρηση των αποστάσεων η κινητοποίηση των ανθρώπων της τέχνης

Με τήρηση των αποστάσεων η κινητοποίηση των ανθρώπων της τέχνης

Συμμετέχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση

Στην Πλατεία Ελευθερίας συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης οι άνθρωποι των τεχνών στο Ηράκλειο συμμετέχοντας έτσι στην πανελλαδική πρωτοβουλία, που διοργανώθηκε από τους εκπροσώπους των τεχνών και του πολιτισμού με στόχο τη διεκδίκηση μέτρων ενίσχυσης και για τον καλλιτεχνικό κόσμο που επλήγη από την πανδημία του κορωνοϊού.

Οι συγκεντρωμένοι εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού κόσμου του Ηρακλείου, παρατάχθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας, έξω από την Περιφέρεια Κρήτης, συντονισμένα και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας ενάντια στην πανδημία. 

καλλιτέχνες

 

καλλιτέχνες

Οι διοργανωτές της κινητοποίησης στη σχετική τους ανακοίνωση είχαν επισημάνει για τα αιτήματα των εργαζομένων στις τέχνες:

"Η πανδημία χτύπησε το χώρο της Τέχνης και του πολιτισμού αρκετά πριν τη λήψη των αναγκαίων μέτρων περιορισμού, που επέβαλλε η Κυβέρνηση. Από την πρώτη στιγμή καλλιτέχνες και εργαζόμενοι του χώρου συμβάλαμε με την Τέχνη μας και με όλες μας τις δυνάμεις, για να κρατηθεί ψηλά το ηθικό της κοινωνίας. Μείναμε σπίτι, αλλά ΔΕ μείναμε σιωπηλοί!» αναφέρεται στην ανακοίνωση

   Η ανακοίνωση καλεί σε κινητοποίηση όλου του χώρου της Τέχνης και του Πολιτισμού με αιτήματα:

   -Επίδομα ενίσχυσης ύψους 535 ευρώ μηνιαία για όλους τους μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες καλλιτέχνες και εργαζόμενους στο Θέαμα - Ακρόαμα και στο χώρο της τέχνης γενικότερα, με επιπλέον ποσό για κάθε παιδί και για όσο διάστημα δεν θα μπορέσουμε να εργαστούμε λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

   -'Αμεση και καθολική ενίσχυση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όσων καλλιτεχνών και εργαζομένων δεν έλαβαν τα 800 ευρώ της πρώτης φάσης στήριξης, αναδρομικά.

   -Κατάργηση του φόρου Επιτηδεύματος και της προκαταβολής φόρου για τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επαγγελματίες στο χώρο της τέχνης.

   -Μέτρα στήριξης, όπως επιδότηση ενοικίου, φοροελαφρύνσεις, αναστολή πληρωμής φόρων και δανείων για όλους τους εργαζόμενους στο χώρο του πολιτισμού, μισθωτούς, με μπλοκάκι, με εργόσημο, ή όσους εισπράττουν με απόδειξη δαπάνης (τίτλο κτήσης).

   -Κατοχύρωση πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων για όσο διάστημα αξιοποιούνται διαδικτυακές παραγωγές παλιότερες ή και νέες εν μέσω καραντίνας, αλλά και μετά.

   -Αγορές και αναθέσεις καλλιτεχνικών έργων κάθε είδους τέχνης, καθώς και καλλιτεχνικών υπηρεσιών από το κράτος και τους φορείς του με Ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος ή με Πανελλήνιους Καλλιτεχνικούς Διαγωνισμούς που δεν θα αποκλείουν τους δημιουργούς - φυσικά πρόσωπα.

καλλιτέχνες

 

καλλιτέχνεςκαλλιτέχνες

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ