Με τις ψήφους της συμπολίτευσης πέρασαν απολογισμός- ισολογισμός

Καταψήφισαν όλες οι παραταξεις της αντιπολίτευσης

"Ενθαρρυντικά" χαρακτήρισε τα οικονομικα στοιχεία του Δήμου Ηρακλείου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Καραντινός, κατά τη ειδική συνεδρίαση για τον απολογισμό και τον ισολογισμό του δήμου Ηρακλείου για το 2018 που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, ενώ ζήτησε από τις παρατάξεις να δώσουν θετική ψήφο

Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, Γ. Αγαπάκης, επισήμανε ότι τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να είναι καλύτερα. "Ας ελπίσουμε ότι τα επόμενα οικονομικά στοιχεία θα είναι καλύτερα. Το 76% των συμπολιτών μας, στις πρόσφατες εκλογές, αποδοκίμασε την πολιτική σας. Ο,τι πληρώνουν οι δημότες, πρέπει να επιστρέφουν στους δημότες με ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής και με έργα και παρεμβάσεις που θα ανεβάσουν την ποιότητα της ζωής τους"., σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο δημοτικός σύμβουλος, Νίκος Γιαλυτάκης επισήμανε πως τα χρήματα που υπάρχουν στα ταμεία ενός Δήμου πρέπει άμεσα να επιστρέφουν στους δημότες. "Το Ηράκλειο έχει ανάγκη από μεγάλα και σύγχρονα έργα. Στη νέα δημοτική περίοδο, μέσα από πολιτικές προγραμματικές συγκλίσεις πρέπει να επιτευχθεί η πορεία προς τα εμπρός".

Ο Γ. Μανδαλάκης εκ μέρους της ελάσσονος αντιπολίτευσης υποστήριξε πως αμέσως μετά τις εκλογές, η πόλη φαίνεται να έχει αφεθεί στην τύχη της. "Τα χρήματα που υπάρχουν στην άκρη, προφανώς και πρέπει να γυρίζουν στους πολίτες".

Ο Μιχάλης Κασαπάκης ανέφερε πως "τα στοιχεία είναι "κόπι πάστε", που θα έλεγε και ο Πολάκης, με τα περσινά". Και πρόσθεσε πως το πρόβλημα είναι πολιτικό. "Αρκετά πληρώνουν οι πολίτες. Όσα πληρώνουν οι πολίτες πρέπει να τους ανταποδίδονται σε Υπηρεσίες".

Ο Φ. Ζαμπετάκης τόνισε ότι τα χρήματα πρέπει να επιστρέφουν στους δημότες.

Καταψήφισαν όλες οι παρατάξεις, το θέμα όμως πέρασε από την πλειοψηφί

Λόγω της απουσίας του Β.Λαμπρινού στην Αθήνα, το δήμαρχο αντικατέστησε η Αριστέα Πλεύρη. Οι απουσίες, πάντως, ήταν αρκετές, καθώς μόνον 26 σύμβουλοι έδωσαν το "παρών" στη συνεδρίαση.

Τα έσοδα και τα έξοδα στον απολογισμό του προηγούμενου έτους είναι ισοσκελισμένα και ανέρχονται στο ποσό των 121.247.379 ευρώ. Τα διαθέσιμα του Δήμου Ηρακλείου ανέρχονται στα 52.380.475 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά το υπόλοιπο των μακροπρόθεσμων δανείων του Δήμου, ανέρχεται στα 24.268.931 ευρώ ενώ οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις του φτάνουν τα 4.311.526 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των εξόδων, σύμφωνα με τα στοιχεία του απολογισμού και ισολογισμού, ανέρχονται στα 68.196.905 ευρώ, στα οποία προστίθεται ένα ποσό προηγούμενων χρήσεων και έκτακτες εισπράξεις ανεβάζοντας το τελικό ποσό στα 78.567.133 ευρώ.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι εξακολουθούν ακόμα και σήμερα να μην έχουν τακτοποιηθεί δύο οικονομικές εκκρεμότητες που συνδέονται με το μακρινό παρελθόν του Δήμου Ηρακλείου σχεδόν τέσσερις δεκαετίες πριν.

Ειδικότερα, η πρώτη αφορά τις μη ενταλματοποιηθείσες πληρωμές για το Μουσικό Αύγουστο του 1982 αξίας 29.347 ευρώ ευρώ. Η δεύτερη εκκρεμότητα αφορά στις μη ενταλματοποιηθείσες πληρωμές για το ταξίδι στην Ισπανία το 1998 που αντιστοιχούν στο ποσό των 111.768 ευρώ.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση