Με τον Περιφερειάρχη Κρήτης συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ

"Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ ενημέρωσε τον κ. Αρναουτάκη ότι τα συνεργεία του ΕΛΓΑ συνεχίζουν τους ελέγχους στις πληγείσες περιοχές και ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα υποβληθεί η έκθεση από το υποκατάστημα Ηρακλείου Κρήτης στην οποία θα περιγράφεται η έκταση των ζημιών και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η διαδικασία της αναγγελίας των ζημιών από τους ενδιαφερόμενους αγρότες. "

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση σήμερα, 2 Ιουνίου, στα κεντρικά γραφεία του ΕΛΓΑ του Προέδρου κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, στην οποία συζητήθηκαν τα θέματα τα οποία απασχολούν τις τελευταίες ημέρες τον αγροτικό πληθυσμό της Κρήτης, ιδιαίτερα μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα που σημιώθηκαν σε όλη τη χώρα.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ ενημέρωσε τον κ. Αρναουτάκη ότι τα συνεργεία του ΕΛΓΑ συνεχίζουν τους ελέγχους στις πληγείσες περιοχές και ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα υποβληθεί η έκθεση από το υποκατάστημα Ηρακλείου Κρήτης στην οποία θα περιγράφεται η έκταση των ζημιών και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η διαδικασία  της αναγγελίας των ζημιών από τους ενδιαφερόμενους αγρότες.

«Είναι μια δύσκολη χρονιά η φετινή για τον Οργανισμό μας διότι καταγράφονται ζημιές σε όλη την επικράτεια ανάλογες με αυτές της Κρήτης και στη Πελοπόννησο και στα νησιά του Ιονίου. Παράλληλα, διαφορετικού χαρακτήρα ζημιές σημειώθηκαν από το χαλάζι στη Μαγνησία, στη Θεσσαλία, στη Πέλλα και την Ημαθία αλλά και στην Καβάλα και σε άλλες περιοχές όπου δυστυχώς  ο ΕΛΓΑ θα είναι αντιμέτωπος με ένα υπέρογκο κεφάλαιο αποζημιώσεων.

Αλλά θα είμαστε εδώ με αξιοπιστία και φερεγγυότητα ούτως ώστε όλοι οι αγρότες να γνωρίζουν ότι με δικαιοσύνη και ακρίβεια θα πληρωθούν».

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης από την πλευρά του σημείωσε ότι η συνεργασία της Περιφέρειας με τον ΕΛΓΑ είναι προς όφελος των αγροτών.

«Στα ακραία καιρικά φαινόμενα χρειάζεται η στήριξη του ΕΛΓΑ και μέσα από αυτή τη συνεργασία που έχουμε με τον Πρόεδρο θεωρώ ότι θα έχουμε θετικά αποτελεσματα εκεί βέβαια που υπάρχουν οι ζημιές. Περιμένουμε τα αποτελέσματα από τους ελεγκτές και πάντα θα είμαστε σε μία επαφή για να μπορούμε να έχουμε ότι καλύτερο για τους αγρότες μας».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ